Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Giresun Kültür Merkezine Kavuşuyor
Haber Ekle
1127
1127
4022
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
27.10.2016
0 Yorum
1285
okuma
Giresun’un merakla beklediği Kültür Merkezi’nin yapımında sona gelindi. Kültür Merkezi ihtiyacı uzun süreden beri kamuoyunun gündeminde olan Giresun’da geçtiğimiz yıllarda Sokakbaşı’nda bulunan özel idare kültür merkezi yıkılarak merkez Rus Pazarı diye bilinen mevkide yeni bir kültür merkezi yapılması düşünülmüştü.
Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk yaptığı açıklamada; “uzun süredir gösterilen çabalarımız sonucu Kapalı Spor Salonuyla stadyumun arka kısmındaki yere uygun bir proje hazırlandı. Giresun Kültür Merkezi’nin yapımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu avan proje ve yaklaşık maliyet geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanımızla yaptığımız görüşme sonucu onay için Kalkınma Bakanlığımıza sunulmuştu. Kalkınma Bakanlığı da 21.10.2016 tarihli yazı ile Giresun Kültür Merkezi yapımına bir an önce başlamasının uygun olacağını değerlendirildi ve ödeneği ile birlikte yeni proje olarak programa dahil etti “ diye konuştu.
“Giresun’un Sosyal Ve Kültürel Hayatı Güçlenecek”
Konuya ilişkin değerlendirmelerini sürdüren Ak Parti Giresun Milletvekili Öztürk, “Giresun İlimiz son yıllarda kültür ve turizm şehri olma yolunda önemli adımlar atmaktadır. Şehrin zengin kültürel dokusu, derin tarihi, ilimiz için önemli bir avantaj oluşturmaktadır. Bu zengin kültürel değerleri ortaya çıkarmak, yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalar yapıyoruz. Bunun için uzun süreden beri Giresun Kültür Merkezi’nin hayata geçmesi için çaba sarf ediyoruz. İnşallah, ilimizin kültür merkezi hizmete alındığında şehrin kültürel gelişimine katkıda bulunacak, vatandaşların sosyal ve kültürel faaliyetlere daha etkin katılmasını sağlayacaktır. Özellikle gençlerimize boş zamanlarını iyi değerlendirilmesi imkanı sunulmuş olacak” dedi.
Kalkınma Bakanlığı’nın onayından sonra yapım ihalesinin hızlandırılacağını ve merkezin yapımına başlanacağını vurgulayan Sabri Öztürk, “Bunun için başta Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli olmak üzere Kalkınma Bakanımız ve Kültür ve Turizm Bakanımıza çok teşekkür ederim. Kültür Merkezinin Giresun’umuz için hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” ifadelerini kulandı.
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1285
Yer
Yerel
Giresun
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
#
  
Açıklama
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
İbrahim Balcıoğlu
adlı kullanıcının
diğer haberleri
Büyükşehir'in Evlilik Okulu Projesi Başladı
Konya Hayranları
2306 izleme
226 bitkinin satışı yasaklandı
Sağlık Rehberi
2500 izleme
Konya'da Sigarasız Kasaba İçin İlk Adım Atıld
Konya Hayranları
2511 izleme
Yeni Ev Alırken Dikkat Edilecek 10 Nokta
Hukuk Köşesi
2057 izleme
Tekin Gün Biyografisi
Tekin Gün
3364 izleme
75 Yaşında Her Gün 3 Ton Odun Kırıyor
Bursa Hayranları
1994 izleme
Misbah Demircan Anlattı İşte Geleceğin Beyoğl
Şehri İstanbul
2192 izleme
Neşet Ertaş'ı kaybettik
Kırşehir Portalı
2095 izleme
Perpa Durağı Kapatıldı
Şehri İstanbul
2101 izleme
Tekstilde Tehlike Çanları
Şehri İstanbul
2301 izleme
Suşehri karşıyaka mahallesi'nde pilav günü dü
Sivas Platformu
2782 izleme
Belediye'den Sgk'ya Arazi Devri
Adom Ajans
1927 izleme
Kayseri Tarihe Yolculuk Kültepe Kaniş-Karum k
Kayseri Portalı
2744 izleme
Bu Miras Başka Miras!
Adom Ajans
1998 izleme
Osmanlı Hayranı Çiftçi, Bütün Padişahların Re
Sakarya Hayranları
2035 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber1127/giresun-kultur-merkezine-kavusuyor
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap