Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Adıyaman Nemrut’u Malatya’ya kaptırdı
Haber Ekle
234
234
3684
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
5.1.2012
0 Yorum
3383
okuma
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Adıyaman ile Malatya arasında sürekli çekişme konusu olan Nemrut Dağı'nın Malatya tarafında kalan bölümünde turizm merkezi planlamasına izin verdi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Vekili Ahmet Özyanık, kararın geçen hafta alındığını belirterek, "Nemrut, Adıyaman'la anılan bir yer. Marka olarak da Adıyaman'la anılması daha güzel ama erişim açısından da Malatya uygun. Malatya'dan gelecekler Adıyaman'dan çıkacaklar. Şu anda yol problemi var. Malatya'dan Nemrut Dağı'na kadar bir yol yapımı var; fakat oradan Adıyaman'a bir iniş yok. Aradan bir yol bağlantısı da yapılması gerekecek. Nemrut'un Malatya sınırı ile Adıyaman'daki oteller bölgesine kadar aradan bir yol yapılması gerekiyor. Önümüzdeki dönemde onu da projelendirip yaparlar herhalde" dedi.
Vatan'ın haberine göre, Nemrut Dağı'nın Malatya tarafında kalan kısmında bir turizm merkezi planlamasına izin verdiklerini söyleyen Özyanık, şunları söyledi: "Orada turizm merkezi oluşunca Malatya'dan daha rahat turist gidebilecek. Yeni, lüks oteller yapılacak. Havaalanından bir saatte gidilebilecek. Daha cazip olacak. Yeni bir turizm merkezi oluşacak. Adıyaman'da havaalanı var ama aktif değil. Adıyaman'daki oteller bölgesinden Nemrut'a yaya yürüyerek çıkılması gerekiyor. Oteller de eski standartlarda. Gece sabaha doğru güneşin doğuşunu seyretmek için de uzun bir mesafe kat edilmesi gerekiyor. Malatyalılar bunu fark etti. Sırttan çok yakın bir noktaya kadar, hızlı bir şekilde çıkabilecekler. Oteller bölgesi ile zirve birbirine çok yakın olduğu için çok daha fazla turist gelecek. Malatya'nın turizmi canlanacak. Adıyaman'a da bir çarpan etkisi oluşturacağı kanaatindeyim."
KARAR TARTIŞMA YARATTI
Bakanlığın Malatya'ya verdiği Nemrut izni, Malatyalıları sevindirirken, Adıyamanlıların tepkisine yol açtı. CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, "Malatya için böyle bir izin verilmesi yanlış olmuştur, uygun da değildir. Bakanlığın buna engel olması gerekirdi. Malatyalılar kendilerine turizm geliri olsun diye bunu tabii ki isteyebilirler. Ancak bunun Adıyaman'a zararı olur. Nemrut'a gitmek isteyen Adıyaman üzerinden gider, Malatya'ya gerek yok" dedi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise izni olumlu bulduğunu belirterek, "Nemrut Adıyaman'ın değil, dünya insanlığının ortak malıdır. Doğru değerlendirilirse iki ilin gelişimine de katkısı olur. Malatya'da ulaşım daha rahat. Malatya üzerinden Nemrut daha çok turist çeker. Bu, Adıyaman'ın da yararına olur" diye konuştu.
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
3383
Yer
Yerel
Adıyaman
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Açıklama
http://www.sabah.com.tr/Turizm/2012/01/04/adiyaman-nemrutu-malatyaya-kaptirdi
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Adıyaman Portalı
adlı kullanıcının
diğer haberleri
Cevizin bir faydası daha ortaya çıktı
Fatih Altunsoy
2366 izleme
Samsun Polisinden İlginç Uygulama
Bahar Aksak
2279 izleme
Nasır ve mantara çözüm bulundu
Fatih Altunsoy
1981 izleme
Şanlıurfaspor Attı Kaçamadı
Urfa Spor
1827 izleme
Sağlığın yeni adı su jok terapi
Karacam Köyü
1851 izleme
Çişine değil, işine bak
Bahar Aksak
1845 izleme
Giresun Gabuğunu Gırdı sloganı çok anlamlı
İbrahim Balcıoğlu
1716 izleme
Beykoz’da 2/B Mitingi Yapıldı
İbrahim Balcıoğlu
3171 izleme
Yetimlerden Selam Var
İbrahim Balcıoğlu
1982 izleme
Şaşırtıcı benzerlikler, şaşırtıcı benzetmeler
Bahar Aksak
1990 izleme
gerçekler
Yunus Seven
1937 izleme
İstanbul Boğazı’na 10 Marina yapılacak
İstanbul Platformu
3026 izleme
Yunus, köpeği nasıl boğduğunu anlattı
İstanbul Platformu
2052 izleme
Her ailenin sosyal destek uzmanı olacak
Mootol Türkiye
2122 izleme
Biniciler yeterli desteği görmüyor M Ülkan De
M.Ülkan Delikan
2420 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber234/Adiyaman-Nemrut’u-Malatya’ya-kaptirdi
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap