Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Bu Türbenin İsmini Görenler Merak Edip Yol Değiştiriyor
Haber Ekle
408
408
4116
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
28.5.2012
0 Yorum
2241
okuma
Sakarya'da 'Karıncalı Dede Türbesi'nin ismini görenler merak edip yol değiştirerek, türbeyi ziyaret ediyor.
Adapazarı'nı Bilecik'e bağlayan E–25 karayolunun Adliye köyü mevkiinde yüksek bir kayanın üzerinde bulunan türbenin adını, karıncalarla insanüstü ilişkiler kuran ve onlarla adeta konuşan bir Türkmen ermişinden aldığı belirtiliyor.
Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün internet sitesinde türbe ile ilgili şu ifadeler yer alıyor: "Rivayete göre çevreye zarar veren karıncaları da, onlarla konuşan ikna eden mübarek zat, karıncaları yanına toplamakta ve birlikte bir hayat sürmektedir. Hayatını adeta karıncalarla birlikte geçiren Türkmen ermişine, vasiyeti üzerine vefatında sonra söz konusu kayanın üzerinde mezar yapılmış olup, burası zamanla 'Karıncalı Dede Türbesi'ne dönüşmüştür."
Türbenin hitabesinde ise Karıncalı Dede (Abdullah Bin Yaşari)'nin, Hoca Ahmet Yesevi'nin talebelerinden olduğu,11. yüzyılda eşi Ünzile Hatun ile Türkistan'dan gelip Anadolu'nun Müslüman olması için çalışan Horasan erenlerinden biri olduğu ifade ediliyor.
Yol kenarındaki levhayı görenler merak edip türbeyi ziyaret ediyor. Karınca görme düşüncesiyle türbeye çıkanlar muhteşem doğal güzellikle karşılaşıyor. Türbenin ziyaretçileri ise gün içinde hiç eksik olmuyor.
İstanbul'dan Bilecik'e giderken yol kenarındaki türbenin ismini görünce merak edip ailesiyle birlikte türbeye çıkan Yılmaz Sert, "Türbenin ismi çok dikkatimi çekti. Merak edip türbeye çıktık. Bizim kültürümüzde karınca denince bereket ve çalışkanlık akla geliyor. Türbede karınca göremedik ama türbenin bulunduğu yerden Geyve Boğazı muhteşem görünüyor. Bu zata hem dua ettik hem de bu güzel manzarayı gördük." diye konuştu.
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
2241
Yer
Yerel
Sakarya
6
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Açıklama
http://www.haberler.com/bu-turbenin-ismini-gorenler-merak-edip-yol-3659277-haberi/
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Sakarya Hayranları
adlı kullanıcının
diğer haberleri
Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Görevini Gül
Ankara Hayranları
1382 izleme
Fenerbahçe Lige Bileniyor
Ömer Koçak
1955 izleme
Oy İçin Nakil Almak Kolaylaştı
İbrahim Balcıoğlu
1679 izleme
Türkiye'ye Silikon Vadisi
Gebze Hayranları
1512 izleme
Çin İle İsrail Protesto Edildi
İbrahim Balcıoğlu
2000 izleme
Türkiye'de Bir İlki Gerçekleştirecek
Zeynep Öz
2501 izleme
Üniversitelerarası Spor Oyunları Kastamonu'da
Kastamonu Hayranları
1758 izleme
Şapka İçin Bombalanan Şehir: Rize
Rize Sevdalıları
2110 izleme
Kuzgun Köyünde Bir Kaymakam
İbrahim Balcıoğlu
1718 izleme
Adnan Mederesin İdamının Yıldönümünde Kendisi
Ömer Selim Subaşı
1480 izleme
Ayasofya Meydanında Sabah Namazı
Myname isno
1669 izleme
İmam Hatipliler'den Soma Şehitlerine 15 Bin H
Manisa Portalı
1722 izleme
Bir Dönemin Efsaneleri!
Ömer Selim Subaşı
1673 izleme
Soma İçin 3 Günlük Milli Yas İlan Edildi
Ankara Hayranları
1522 izleme
Karahan Anısına Klasik Türk Edebiyatı Sempozy
Eyyüp Azlal
1744 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber408/Bu-Turbenin-Ismini-Gorenler-Merak-Edip-Yol-Degistiriyor
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap