Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
İstanbullular boğazı bisikletle geçecek!
Haber Ekle
306
306
4071
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
17.4.2012
0 Yorum
1569
okuma
Türkiye Bisiklet Federasyonu, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. ortaklığında, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun bir parçası olarak gerçekleştirilecek Avrasya Bisiklet Gezisi, 29 Nisan Pazar günü profesyonel bisiklet turunun ardından amatör halk sürüşü olarak organize edilecek.
Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı olması nedeniyle, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu da organizasyona destek verdi.
Barbaros Bulvarı'nda bulunan Yahya Kemal Parkı'nda başlayacak Avrasya Bisiklet Gezisi, Barbaros Bulvarı'ndan devam edip, İstanbul çevreyolu katılımından yukarı çıkacak ve köprüye ulaşacak. Katılımcılar buradan yönlerini Boğaziçi Köprüsü'ne çevirecekler. Boğaziçi Köprüsü'nü geçecek sürücüler, çevreyolu üzerinden Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı takip ederek köprü yolundan çıktıktan hemen sonra ikinci trafik ışıklarından Rüştiye Caddesi'ne dönecekler. Bisikletçiler, buradan Caddebostan Parkı boyunca ilerleyerek bitiş noktasına varacaklar.
Bu arada organizasyona katılmak isteyenler 20 lira katılım bedeli ödeyecek. Kayıtları ''www.avrasyabisikletgezisi.com'' internet adresinden gerçekleştirilen organizasyonda, kayıt işlemini tamamlayan bisikletçiler, 27-28 Nisan tarihlerinde Taksim Meydanı'nda kurulacak çadırdan sırt numaralarını alabilecek.
Öte yandan, etkinliğe 18 yaşından büyükler katılabilecek ve katılım bin kişiyle sınırlı tutulacak.
BASIN TOPLANTISIYLA TANITILDI
Avrasya Bisiklet Gezisi'nin tanıtımı, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu'nun İstiklal Caddesi'ndeki merkezinde düzenlenen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers, Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Gezer ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda seviyeye yukarı çektiklerini belirterek, ''Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu'nun desteğiyle Avrasya Bisiklet Gezisi'ni ilk defa yapacağız. İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti olması nedeniyle ''Hareket et İstanbul'' düşüncesiyle çalışıyoruz. Hollanda, bisiklet denince ilk akla gelen ülke'' diye konuştu.
Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers ise Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin 400. yılını kutladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
''Ticaret ve kültür alanında çok bağımız var. Ancak insandan insana bağ programına çok önem veriyoruz. Spor iki kültürün buluşması için önemli bir faaliyet. İnsanları bir araya getirmek için ilk aklıma gelen bisiklet oldu. Avrasya Bisiklet Gezisi'nde katılımcılara turuncu tişörtler dağıtacağız. Köprüde adeta turuncu akım olacak. Ayrıca 8 katılımcıya bisiklet hediye edeceğiz.''
Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Gezer de, 48. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu İstanbul'un Spor Başkenti olması nedeniyle tersten başlatmaya karar verdiklerini belirterek, ''İstanbul finiş noktası olarak her zaman hayalimizdi. Gelecek sene finişi Boğaziçi Köprüsü'nde yapmak istiyoruz. Ayrıca Avrasya Bisiklet Gezisi, finiş ayağına renk katacak'' dedi.
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1569
Yer
Yerel
İstanbul
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Açıklama
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Ayberk Öztürk
adlı kullanıcının
diğer haberleri
Dünyanın Filmi Bursa'ya Geliyor
Tekin Gün
1949 izleme
Belediye Bşk Hava Yıldırım “Cumhuriyet Bayram
Metehan Ceylan
1258 izleme
Kırım Tatarlarının Rusla Güreşi
Kırım Tatarları
1734 izleme
Dünyanın Filmi Bursa’Ya Geliyor
Tekin Gün
3000 izleme
Sokak Sağlıklaştırma Projesi Başladı
Kastamonu Hayranları
1890 izleme
Şeker Fabrikasında Kampanya Dönemi
Kastamonu Hayranları
1989 izleme
Oktay Vural Eşini Son Yolculuğuna Uğurladı
Milliyetçi Hareket Partisi
1437 izleme
Windows 7 Kızağa Çekiliyor
Seo Hizmetleri
1627 izleme
Mhp Kongre Takvimini Başlatıyor
Milliyetçi Hareket Partisi
1879 izleme
Torba Yasa İle Dağ Fare Mi Doğurdu
İbrahim Balcıoğlu
1555 izleme
9 Dil Bilen Profesör, Tuvalet Temizliği Yapıy
Eskişehir Portalı
1700 izleme
Bir Dönemin Efsaneleri!
Ömer Selim Subaşı
1715 izleme
Adnan Mederesin İdamının Yıldönümünde Kendisi
Ömer Selim Subaşı
1512 izleme
Ataman Group'tan Örnek Proje
Kırım Tatarları
1984 izleme
Üniversitelerarası Spor Oyunları Kastamonu'da
Kastamonu Hayranları
1804 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber306/Istanbullular-bogazi-bisikletle-gececek!
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap