Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
İstanbullular boğazı bisikletle geçecek!
Haber Ekle
306
306
4071
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
17.4.2012
0 Yorum
1497
okuma
Türkiye Bisiklet Federasyonu, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. ortaklığında, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun bir parçası olarak gerçekleştirilecek Avrasya Bisiklet Gezisi, 29 Nisan Pazar günü profesyonel bisiklet turunun ardından amatör halk sürüşü olarak organize edilecek.
Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı olması nedeniyle, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu da organizasyona destek verdi.
Barbaros Bulvarı'nda bulunan Yahya Kemal Parkı'nda başlayacak Avrasya Bisiklet Gezisi, Barbaros Bulvarı'ndan devam edip, İstanbul çevreyolu katılımından yukarı çıkacak ve köprüye ulaşacak. Katılımcılar buradan yönlerini Boğaziçi Köprüsü'ne çevirecekler. Boğaziçi Köprüsü'nü geçecek sürücüler, çevreyolu üzerinden Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı takip ederek köprü yolundan çıktıktan hemen sonra ikinci trafik ışıklarından Rüştiye Caddesi'ne dönecekler. Bisikletçiler, buradan Caddebostan Parkı boyunca ilerleyerek bitiş noktasına varacaklar.
Bu arada organizasyona katılmak isteyenler 20 lira katılım bedeli ödeyecek. Kayıtları ''www.avrasyabisikletgezisi.com'' internet adresinden gerçekleştirilen organizasyonda, kayıt işlemini tamamlayan bisikletçiler, 27-28 Nisan tarihlerinde Taksim Meydanı'nda kurulacak çadırdan sırt numaralarını alabilecek.
Öte yandan, etkinliğe 18 yaşından büyükler katılabilecek ve katılım bin kişiyle sınırlı tutulacak.
BASIN TOPLANTISIYLA TANITILDI
Avrasya Bisiklet Gezisi'nin tanıtımı, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu'nun İstiklal Caddesi'ndeki merkezinde düzenlenen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers, Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Gezer ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda seviyeye yukarı çektiklerini belirterek, ''Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu'nun desteğiyle Avrasya Bisiklet Gezisi'ni ilk defa yapacağız. İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti olması nedeniyle ''Hareket et İstanbul'' düşüncesiyle çalışıyoruz. Hollanda, bisiklet denince ilk akla gelen ülke'' diye konuştu.
Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers ise Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin 400. yılını kutladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
''Ticaret ve kültür alanında çok bağımız var. Ancak insandan insana bağ programına çok önem veriyoruz. Spor iki kültürün buluşması için önemli bir faaliyet. İnsanları bir araya getirmek için ilk aklıma gelen bisiklet oldu. Avrasya Bisiklet Gezisi'nde katılımcılara turuncu tişörtler dağıtacağız. Köprüde adeta turuncu akım olacak. Ayrıca 8 katılımcıya bisiklet hediye edeceğiz.''
Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Gezer de, 48. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu İstanbul'un Spor Başkenti olması nedeniyle tersten başlatmaya karar verdiklerini belirterek, ''İstanbul finiş noktası olarak her zaman hayalimizdi. Gelecek sene finişi Boğaziçi Köprüsü'nde yapmak istiyoruz. Ayrıca Avrasya Bisiklet Gezisi, finiş ayağına renk katacak'' dedi.
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1497
Yer
Yerel
İstanbul
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Açıklama
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Ayberk Öztürk
adlı kullanıcının
diğer haberleri
Kuzulara Annelik Yapıyor
Sivas Platformu
1931 izleme
Rize'de Bir İlginçlik Daha
Rize Sevdalıları
2092 izleme
Cep telefonuyla hareket eden araç yaptı
Mootol Türkiye
2403 izleme
İstanbul'u İzmir'e yaklaştıran imza
İstanbul Platformu
2040 izleme
11 il büyükşehir oluyor
Mootol Türkiye
1841 izleme
Erzincan'da Korkutan Patlama
Mootol Türkiye
2332 izleme
Adıyaman Nemrut’u Malatya’ya kaptırdı
Adıyaman Portalı
3347 izleme
Tunceli kayak merkezini yeniliyor
Mootol Türkiye
2073 izleme
Ordu kumsallarında uranyum
Mootol Türkiye
2255 izleme
Karşıyakalılar Hayırda ve hayırla
Sivas Platformu
1828 izleme
Böyle soğuk gördünüzmü
Sivas Platformu
2026 izleme
Kaçkarlarda nefes kesen gösteri
Mootol Türkiye
2363 izleme
Dolmabahçe'de çay keyfi bitti
İstanbul Platformu
2300 izleme
Erzurum -35 dereceyi gördü
Erzurum Hayranları
2454 izleme
Köye inen ayılar paniğe yol açtı
Erzurum Hayranları
2375 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber306/Istanbullular-bogazi-bisikletle-gececek!
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap