Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Binicilik zengin sporu olmaktan çıkacak - Ülkan Delikan
Haber Ekle
348
348
4096
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
30.4.2012
1 Yorum
3935
okuma
Türkiye"de ilk kez binicilik yarışlarını organize edecek olan Ülkan Delikan, "Binicilik, üzerine yapıştırılan zengin sporu damgasını hak etmiyor. Bunu sileceğiz" dedi
Ülkan Delikan, binicilik yarışlarının organizasyonunu yapmak üzere Parkur Organizasyonu kurdu.
İSTANBUL - ‘Zengin’ sporu olarak bilinen binicilik, yarışmaların özel sektöre devredilmesiyle ‘bu sıfatı’ndan kurtulmak üzere. Türkiye’de, atlı sporlar olarak bilinen engel atlama, at terbiyesi, pony (küçük at) ve atlı dayanıklılık disiplerinde yarışmalar düzenleniyor. Bu yarışmaların organizasyonunu, Türkiye Binicilik Federasyonu yapıyordu. Ancak federasyon yarışmaları özel sektöre devretti. İşte burada Ülkan Delikan devreye girdi. Delikan, 2007’de bu yarışmaların organizasyonunu yapmak üzere Parkur Organizasyonu kurdu ve federasyonla ilk aşamada beş yarışma için beş yıllık bir sözleşme imzaladı.
Balkan şampiyonu
Parkur Organizasyon’la Türkiye’de ilk kez binicilik sporuyla ilgili yarışmaları özel bir şirket organize etti. Ülkan Delikan, Türkiye’yi yurtdışındaki önemli müsabakalarda temsil etmiş ve Balkan Şampiyonu olmuş bir Milli Binici. Biniciliğin ihmal edildiğini düşündüğü için bir şirket kurduğunu belirten Delikan, Parkur Organizasyon’un Türkiye Şampiyonası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Atatürk Kupası, Türkiye Spor Yazarları Kupası ve İnönü Kupası’nın organizasyonunu gerçekleştireceğini söyledi.
Ülkan Delikan, federasyonun üzerinden bir yük aldıklarını belirtti. Delikan: “Müsabakalar devlete bağlıydı ve kısıtlı bütçeyle tanıtım yapmak mümkün olmuyordu. Bizim sponsor bulmamız daha kolay. Sponsor, rüzgarıyla geliyor. Misafirleri bile önemli katkılar sağlıyor. İlk işimiz Türkiye Şampiyonası’ydı. Burada sponsor Mercedes’ti. İkincisinde ise Yapı Kredi bankası, Barsan Global Lojistik ve Chrysler sponsor oldu. Müsabaka kalitesini artırmanın tek yolu sponsor desteğidir” şeklinde konuştu. Binicilik sporunun çok kaliteli bir spor olduğunu fakat üzerine yapıştırılan zengin sporu damgasını hak etmediğini belirten Delikan, “Bu kara lekeyi binicilik sporunun üzerinden sileceğiz. Herhangi bir kulüpte bir saat ata binmenin fiyatı 30-40 YTL arasında değişiyor. Futbol, tenis gibi oyunlarda da fiyatlar daha az değil. Ata binmek için bir çizme ve pantolon almak yeterli. Binicilik sporu çok çabuk gelişen bir spor. Potansiyel çok yüksek” diye konuştu.
Yarışları izlemek ücretsiz
Tanıtım iyi olursa sponsor desteğinin kendiliğinden geleceğini belirten Delikan “Yıllardır seyircisiz koşuyoruz. Şehrin göbeğinde müsabakalar oluyor ama seyreden yok. Çünkü haberleri yok. Müsabakalara giriş ücretsiz. Tanıtımı iyi yapmak lazım” dedi. 26-27 Temmuz’da İstanbul Atlı Spor Kulübü’nde yapılacak Atatürk Kupası’nın çok önemli olduğunu belirten Delikan, “Bu organizasyonları mevcut kulüplerde yapıyoruz. Hedef şirkete ait bir tesiste müsabaka düzenlemek” dedi. (Radikal)
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
3935
Yer
Yerel
İstanbul
/ Eyüp
/ Kemer Country
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Açıklama
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=888198
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Yunus Seven
|
11 yıl önce
ülkan delikan bey at sporunun ileri gelen temsilcilendir.. son derecede başarılı buluyorum.. başarılarınızın devamını diliyorum
M.Ülkan Delikan
adlı kullanıcının
diğer haberleri
İran Gelişmeleri
İrib Turkce
1416 izleme
Haber kaynakları Suriye ordusunun...
İrib Turkce
1413 izleme
Evrenin Sırrı Ulu Cami'de!
Bursa Hayranları
1646 izleme
Turizmin; Tirebolu’Nun Gelişip, Büyümesinde Ö
İbrahim Balcıoğlu
1312 izleme
Konya'da Lale Mevsimi
Konya Hayranları
1514 izleme
Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı Yeniden Canlanıy
Konya Hayranları
1604 izleme
Giresun Günleri ‘Kına Gecesi’Ne Ev Sahipliği
İbrahim Balcıoğlu
1170 izleme
Konya Büyükşehir’den İlçelerde Kutlu Doğum Pr
Konya Hayranları
1623 izleme
Drogba’dan Taraftarlara Mesaj
Halime Yumak
1430 izleme
Giresunlular Bakan Eroğlu Ve Aziz Babuşçu'yu
İbrahim Balcıoğlu
1162 izleme
Güdül Esnaflarından Serdar Şahin Hava Yıldırı
Metehan Ceylan
1408 izleme
Güdül Esnaflarından Ahmet Çiftçi'nin 2014 Yer
Metehan Ceylan
1333 izleme
Kutlu Doğum Açılış Programı
Fatih Müftülüğü
1296 izleme
Güdül Konuşuyor - Sefer Altok Ak Parti Adayı
Metehan Ceylan
1312 izleme
Karahan Anısına Klasik Türk Edebiyatı Sempozy
Eyyüp Azlal
1344 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber348/Binicilik-zengin-sporu-olmaktan-cikacak---Ulkan-Delikan
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap