Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
57. Alay'ın Torunları Aynı Alanda Saf Tuttu
Haber Ekle
542
542
4414
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
25.4.2013
0 Yorum
2087
okuma
Çanakkale Kara Savaşları'nın 98'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında çeşitli illerden Gelibolu Yarımadası'na gelen yaklaşık 15 bin kişi, 57. Piyade Alayı'nın 1915 yılında geçtiği yolda şafak vaktinde yürüdü.
Genelkurmay Başkanlığı, Çanakkale Valiliği, Türkiye İzcilik Federasyonu ile Ulusal Öğrenci Konseyinin düzenlediği "Milli Bilinç 57. Alay Yürüyüşü" öncesi, geceyi kamplarda geçiren gençlere, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından Türk Kızılayının hazırladığı ve 57. Alay askerlerinin de içtiği kırık buğday çorbası ikram edildi.
Çorba dağıtımının ardından Kılıç, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ile beraberindekiler, sabah namazını kılarak dua etti.
Daha sonra, Kılıç ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman öncülüğünde yürüyüşe başlandı. Etkinliğe katılan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan 15 bine yakın üniversite öğrencisi ile izci grupları, marşlar söyleyerek 8 kilometrelik yolu tamamladı.
Yürüyüşün ardından Conkbayırı'nda gerçekleştirilen törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Çukurova Üniversitesi temsilcileri, geçen yıl teslim aldıkları temsili sancağı, Marmara Üniversitesinden gelen gruba verdi.
Bakan Kılıç, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin, şehadet şerbetini içenlerin yattığı yer olduğunu söyledi.
Çanakkale'ye, "kahraman ecdadın ayak izine yüz sürmek, ölüme koştuklarını bile bile yürüdükleri şehadet istikametini takip etmek" amacıyla geldiklerini dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:
"Hatıralarla adımlarımızı attık. Attığımız her adımda, yüz binlercesi Çanakkale'nin toprağıyla buluşan şühedayı rahmet, minnet ve şükranla yad ettik. Yeryüzünde Türk Ordusundan başka hiçbir ordu yoktur ki adı Peygamber Ocağı olsun. Yeryüzünde bizim ordumuzdan başka hiçbir ordu yoktur ki en yüksek rütbeli komutanından en alt rütbedeki personeline kadar her bir ferdinin adı Mehmetçik olsun."
AA
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
2087
Yer
Yerel
Çanakkale
2
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Açıklama
http://www.aa.com.tr/tr/manset/166881--geliboluda-57-alay-yuruyusu
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Çanakkale Sevdaliları
adlı kullanıcının
diğer haberleri
Gaziosmanpaşalı Mali Müşavirler İftarda Buluş
İbrahim Balcıoğlu
1706 izleme
Çağatay Akman Sensin Benim En Derin Kuyum
Jock Amca
1778 izleme
Kongrelerde Mesleğin Sorunları Konuşulmalıdır
İbrahim Balcıoğlu
1623 izleme
İstanbul Meslekte Birlik, Mali Müşavirleri İf
İbrahim Balcıoğlu
1745 izleme
Burcu Güneş Darmaduman
Jock Amca
1600 izleme
Yasin Keleş Ft Serdar Ortaç Nüans
Jock Amca
1597 izleme
Banu Parlak Yana Yana
Jock Amca
1764 izleme
İrem Derici Tektaş
Jock Amca
1766 izleme
Şahin Pirdal’A Doğum Günü Sürprizi
İbrahim Balcıoğlu
3903 izleme
Ucuz Minecraft Premium
Jock Amca
1783 izleme
Berkay Ey Aşk
Jock Amca
1801 izleme
Kuzgun Derneği Gençlere Emanet
İbrahim Balcıoğlu
1548 izleme
Asus X556uq İnceleme
Jock Amca
1575 izleme
Giresun Tabelasından Ne İsteniyor
İbrahim Balcıoğlu
1666 izleme
Serkan Kaya Merak Etme Sen
Jock Amca
1595 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber542/57-alayin-torunlari-ayni-alanda-saf-tuttu
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap