Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Facebook Sürekli Kullanıcı Kaybediyor
Haber Ekle
543
543
3921
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
9.5.2013
0 Yorum
1815
okuma
Sosyal paylaşım sitelerinden Facebook, sürekli olarak kullanıcı kaybetmeye başladı. Amerika, İngiltere, Almanya, İspanya ve Fransa gibi ana pazar ülkelerde internet kullanıcıları artık bu sosyal paylaşım sitesine sırtlarını dönüyor. Uzmanlar ise, Facebook için kayıpların devam edeceği ve bir gün MySpace’in akıbetine uğrayabileceği yorumunu yapıyor.
Path, Instagram, Pinteres, Google+, Whatsapp, JustMe, gibi Facebook’un rakiplerine her geçen gün yerileri eklenirken, Amerikalı internet devini kullananların sayısı da azalıyor.
İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, sayılar Facebook için alarm verici duruma geldi. Gazete sadece geçen birkaç hafta içinde söz konusu sosyal paylaşım sitesinin milyonlarca kullanıcı kaybettiğini yazdı.
Gazeteye göre, kayıplar Facebook’un ‘ana pazar’ olarak gördüğü Amerika, İngiltere, Almanya, İspanya ve Fransa gibi ülkelerde yaşanıyor.
SADECE AMERİKA’DA 6 MİLYON KAYIP
SocialBakers adlı bağımsız istatistik kuruluşundan verileri aktaran Guardian, Facebook’un sadece Amerika’da birkaç hafta içinde 6 milyon kullanıcısını kaybettiğini ve bu kayıp oranının yüzde 4 olduğunu bildirdi.
İngiltere’de 1,3 milyon, kişinin de Facebook’u artık ayda bir bile kullanmadığını belirten İngiliz gazete, Facebook’ta online olanların sayısının giderek azaldığı bilgisini verdi.
SocialBakers adlı kurum, kullanıcı kaybını aylık olarak hesaplarken, ayda en az bir kez Facebook’a giren ve girmeyenler olarak sınıflandırdı.
Buna göre, Almanya’da da aylık kullanıcı sayısı 24 milyon 950 bin olan Facebook sadece Mart ayı içinde 81 bin 780 kullancısını kaybetti.
FACEBOOK’TA DAHA AZ VAKİT HARCIYORLAR
Öte yandan Facebook kullanıcılarının önceki aylara göre, bu sitede daha az vakit harcadıkları da gelen haberler arasında.
SocialBakers’ın verdiği rakamlara göre, özellikle Amerika’daki genç kullanıcılar Facebook’ta şubat ayında ortalama 121 dakika online kalırken, mart ayında bu rakam 115 dakikaya düştü.
Konuyu Alman Focus dergisinin internet sayfasına değerlendiren uzmanlar ise Facebook’un ‘popülarite kaybının’ devam edeceği yorumunu yaptılar.
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1815
Yer
Yerel
İstanbul
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Açıklama
http://www.cihan.com.tr/news/Facebook-surekli-kullanici-kaybediyor-CHMTAyNTg2Mi80
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Seo Hizmetleri
adlı kullanıcının
diğer haberleri
Giresunlular Azaklıoğlu Vakfı Açılışındaydı
İbrahim Balcıoğlu
2220 izleme
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Çin ziyaretini ya
Yunus Seven
1782 izleme
Siyah-Beyaz kardeşliği
Bjk Beşiktaş
1908 izleme
Gıdada büyük hile Sucuk ve salama kemik unu k
Mootol Türkiye
1807 izleme
4+4+4 yasasını onayladı
Mootol Türkiye
1790 izleme
Giresun Günleri bilgilendirme ziyaretlerine B
İbrahim Balcıoğlu
2953 izleme
Recep Özer Ağabeyini Yolcu Etti
İbrahim Balcıoğlu
2157 izleme
Azlal'dan Diksiyon Semineri
Hayri Genç
2008 izleme
6. Giresun Günleri ziyaretleri sürüyor
İbrahim Balcıoğlu
1715 izleme
İstanbul'un 7 tepesi neresi?
The Coolie
2139 izleme
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Perşembe günü S
Yunus Seven
2222 izleme
Benim Renkli Tekerleklerim Projesi
Safak Ergün
1888 izleme
nereden çıktı bu kedi
Safak Ergün
1937 izleme
akademini
Safak Ergün
1956 izleme
ATA 1
Safak Ergün
2910 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber543/facebook-surekli-kullanici-kaybediyor
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap