Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Görevini Gül‘Den Devraldı
Haber Ekle
723
723
4294
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
28.8.2014
0 Yorum
1431
okuma
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı görevini Abdullah Gül'den devraldı.
Seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:
-Göreve başladığım bu ilk saatlerde öncelikle ekranlarından bizi izleyen Türk milletine şükranlarımı sunuyorum. Türkiye tarihinde ilk kez halkın kendi tercihiyle Cumhurbaşkanı belirlenmiştir. Bu yüzden bu olayın gururunu yaşıyorum ve bunun verdiği sorumluluğun ağırlının farkındayım. Nefes alıp verdiğim sürece emanetlerine sahip çıkacağıma söz veriyorum.
-Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanına, dava arkadaşıma, şahsım, ailem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Şahsım başbakan olarak Sayın Gül'de cumhurbaşkanı olarak sıkı bir uyum içinde Türkiye'ye önemli eserler kazandırdık.
-12 yıl boyunca çok büyük reformlar gerçekleştirdik. Yaptığımız her değişiklik daha büyük değişikliğin yolunu açtı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de eski bir dönem kapanıp Yeni Türkiye dönemi başladı. Eski Türkiye'de çeteler, baskılar, istikrarsızlık, vardı. Adım adım gerçekleştirdiğimiz reformlarla bunları ortadan kaldırdık. Bugünden itibaren Türkiye eski tartışmalarla uğraşmadan 2023'e odaklanacaktır. Seçilmiş cumhurbaşkanı ve seçilmiş hükümet el ele verip ekonomiyi yükseltecektir.
-Türkiye'nin stratejik hedefi olan AB'ye yürüyüşü daha kararlı olacaktır. Başta çözüm süreci olmak üzere 77 milyonun birliği ele alınacaktır. Adaletsizliğin karşısında durmanın dış politikamızın baş amacı olarak görüyoruz.
-Suriye'deki insanlara kucak açmammızın sebebi onların insan olmasıdır. Suriye'de öldürülen insanlara sessiz kalamazdık. Irak'ta, Afganistan'da, Somali'de insana değer verdiğimiz için sesimizi yükseltiyoruz. Bizim için değerlerden öte insan vardır can vardır.. Bize dost olan her ülkeyle dostluğumuzu yükseltmeye çalışyoruz. Kimse bunu içişlerine müdahale olarak algılamasın. Önümüzdeki dönemde de dışpolitikamız "insan" olacaktır.
-Türkiye'nin asırlar öncesinden gelen kutlu yürüyüşü, inşallah barış içinde istikbale yürüyecektir. Bu anlamlı törende tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anıyorum. Değerli misafirlerimizin hepsine tek tek şükranlarımı sunuyorum.
-Biz bu yollarda kar demeden kış demeden beraber yürüdük.
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1431
Yer
Yerel
Ankara
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Açıklama
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Ankara Hayranları
adlı kullanıcının
diğer haberleri
Mustafa Öztürk Konferansı
İslam Hukuku
2777 izleme
Abana’Da Uçurtma Şenliği
Kastamonu Hayranları
3209 izleme
Doç. Dr. Hulusi Arslan Bilge Bakış'a Konuk
İslam Hukuku
2387 izleme
İnebolu'da Yöresel Dokuma Sergisi
Kastamonu Hayranları
2076 izleme
Başkan Görmez: Dinlerarası Diyalog Gözden Geç
İslam Hukuku
1906 izleme
Türkiye'de Köprüler Savaşı Yaşanıyor
Cumhur Ceylan
1747 izleme
Kültür Konseyi’Nden 5.500 Öğrencimize Giresun
İbrahim Balcıoğlu
3158 izleme
Düzce'de Lezzetler Yarıştı
Erkan Erdoğan
2111 izleme
Tegv'den Siverek - Çıkrık Köyünde Şenlik
Eyyüp Azlal
2341 izleme
İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezuniy
İslam Hukuku
2153 izleme
Yolunuzu Malatya'ya Çevireceğiniz Bir Kaç Ned
Malatya Portalı
2078 izleme
2012-2013 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Dkab İl
Ali Duman
2194 izleme
Sabit Hattı Kapananın İnterneti Kesilemeyecek
Seo Hizmetleri
1791 izleme
Mustafa Öztürk Konferansı
İslam Hukuku
2310 izleme
Vefa Aracı Kırım Başbakanı Mogilov İle Görüşt
Kırım Tatarları
1910 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber723/tayyip-erdogan-cumhurbaskanligi-gorevini-gulden-devraldi
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap