Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Kırım Tatarlarının Rusla Güreşi
Haber Ekle
739
739
3693
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
25.10.2014
0 Yorum
1703
okuma
18 Mayıs 1944 de Vatanları Kırım’dan sürülen Kırım Tatarları, sürgün yıllarında hiçbir zaman Kırım’ı unutamadılar. Komünizmin zirvesinde her türlü konuşmanın ibadet etmenin yasaklandığı bir dönemde onlar Milli Hareket teşkilatını kurdular. Dünyanın en büyük soykırımcısı ve katili Stalin’in kurduğu ve yönettiği rejimde hapishane, çalışma kampları onları yıldırmadı
İki kişinin bir araya gelip konuşmasının yasak olduğu dönemde Moskova'ya giden Kırım Tatarları kendilerine karşı şiddet kullanılacağı tehdidine rağmen, 6 ve 23 Temmuz 1987 günleri Sovyet tarihinde ilk olmak üzere Kızıl Meydan'da açık gösteri düzenlediler. Bu gösteri Komünist rejimin sonunun gelmesine sebep oldu. Hür Dünya Kırım Tatarlarının varlığından ve onların mücadelesinden haberdar oldu.
Kırım Tatarlarının Lideri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu, “Bizim milli hareketimizin en önemli prensiplerinden birisi silah kullanmamak. Terör kullanmak İslam prensiplerine, İsmail Gaspıralı prensiplerine aykırıdır. Terör kullandığın zaman suçsuz insanların da kanı dökülüyor. Terörle hiçbir yere ulaşmak mümkün değil, hiçbir problemin çözülmesi mümkün değil” diyerek 320 bin Kırım Tatarını Kırım’a yerleştirdi.
Dini inanış olarak Müslüman, Sünni ve Hanefi mezhebine bağlı olan Kırım Tatarları üzerinde Rusya yeni oyunlar denemektedir. İşgalle birlikte Kırım Tatarlarını ikna edemeyen Putin, ‘Kırım Tatarlarını İslami Terörle suçlama’ yöntemini seçmiştir. Kırım’da Rus, Ukraynalı ve diğer milletlerden yaşayan halklarla hiçbir sorun yaşamayan Kırım Tatarları 18 Mayıs 1944’de sürgünde bıraktıkları evlere SSCB tarafından yerleştirilen Ruslara “Bizim evimizi siz zorla almadınız. Sizi Bizim evlerimize Rus rejimi yerleştirdi” hoş görüsünü göstermişlerdir.
25 Şubatta Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesi ile birlikte Kırım Tatar halkı üzerindeki baskı arttırırken faili meçhul olaylar artmaktadır. Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu’nun Kırım’a dönmek istemesi üzerine onu karşılamaya giden binlerce Tatara para ve hapis cezası verilmeye başlanmıştır. Kırım’da her gün insan hakkı ihlalleri artmaktadır.
Kırım Tatarlarına uygulanan baskı ve şiddetin sebebi Kırım’ı terk etmelerini istenmektedir. Kırım Tatarları “Biz vatanımızı terk etmeyeceğiz. Ölürsek vatanımızda öleceğiz” demektedirler.
Kırım Tatar Milli Meclisi ve Kırım Tatar halkına karşı uygulanan bu zalimce zulüm; başta Türkiye’de yaşayan Kırım Tatar halkına, devlet yöneticilerine ve sivil toplum örgütlerine iyi anlatılmalıdır.
Tabansız bir hareketin başarıya ulaşma şansı yoktur. Bu konuda en güzel örnek Liderimiz Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu’dur. O bilge kişinin SSCB zamanındaki örgütlenmesi örnek alınmalıdır. Hiç kimsenin burnu kanamadan 320 bin kişiyi Kırım’a yerleştirme marifetini göstermiştir. Konya STK’larının Kırım davasına verdiği destek örnek alınarak bütün Türkiye’de harekete geçilmelidir. Kırım Tatarlarının Rus’la güreşi daha uzun süre devam edeceği tahmin edilmektedir.
Cengiz Dağcı’nın sözleriyle yazımı noktalıyorum.
“Güçlü Olacaksın! Karşı Koyacaksın! Dayanacaksın! Ölmeyeceksin..
Elli yıl
Yüz yıl
Yüz elli yıl!”
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1703
Yer
Yerel
İstanbul
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
#kirim
  
#tatar
  
Açıklama
http://rasyonelhaber.com/yeni/yazilar/kirim-tatarlarinin-rus-la-guresi_9063.html
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Kırım Tatarları
adlı kullanıcının
diğer haberleri
Farmalife Group Atakta
Farrmalife Group
2201 izleme
Bizimle Çalışmak İstermisiniz..?
Farrmalife Group
2115 izleme
160 Öğrenci Mimar Sinanın Doğduğu Evi Gezdi
Kayseri Portalı
2184 izleme
Internet Korsanı Kristina Svechinskaya New Yo
Müller Hilal
2176 izleme
Akıl Nedir Zeka Nedir
Cumhur Ceylan
1958 izleme
Ahu Tuğba Nostalji
Tekin Gün
2127 izleme
Antalyada Toz Bulutu Etkisi
Antalya Hayranları
2080 izleme
Müslüm Gürses Hayatını Kaybetti
Mootol Türkiye
2200 izleme
Elektronik Sigara Ne Kadar Güvenli?
Ankara Hayranları
2028 izleme
Erdoğan: Yarasa Dediler Bu Millet Başbakan Ya
Rize Sevdalıları
2167 izleme
Egemen Bağış, Cumhurbaşkanı Adayını Açıkladı
Siirtliler .net
1839 izleme
Malatya Çok Değerli Devlet Ve Siyaset Adamı Y
Malatya Portalı
2174 izleme
Ak Parti Kırklareli İl Başkanı Hüsmen Terkin
Hüsmen Terkin
2436 izleme
Günkurusu Kataraktı Önlüyor
Malatya Portalı
1767 izleme
Kırklareli'den Hacca Gitmek İçin 2 Bin 635 Ki
Kırklareli Hayranları
2093 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber739/kirim-tatarlarinin-rusla-guresi
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap