Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Kırım Tatarlarının Rusla Güreşi
Haber Ekle
739
739
3693
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
25.10.2014
0 Yorum
1627
okuma
18 Mayıs 1944 de Vatanları Kırım’dan sürülen Kırım Tatarları, sürgün yıllarında hiçbir zaman Kırım’ı unutamadılar. Komünizmin zirvesinde her türlü konuşmanın ibadet etmenin yasaklandığı bir dönemde onlar Milli Hareket teşkilatını kurdular. Dünyanın en büyük soykırımcısı ve katili Stalin’in kurduğu ve yönettiği rejimde hapishane, çalışma kampları onları yıldırmadı
İki kişinin bir araya gelip konuşmasının yasak olduğu dönemde Moskova'ya giden Kırım Tatarları kendilerine karşı şiddet kullanılacağı tehdidine rağmen, 6 ve 23 Temmuz 1987 günleri Sovyet tarihinde ilk olmak üzere Kızıl Meydan'da açık gösteri düzenlediler. Bu gösteri Komünist rejimin sonunun gelmesine sebep oldu. Hür Dünya Kırım Tatarlarının varlığından ve onların mücadelesinden haberdar oldu.
Kırım Tatarlarının Lideri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu, “Bizim milli hareketimizin en önemli prensiplerinden birisi silah kullanmamak. Terör kullanmak İslam prensiplerine, İsmail Gaspıralı prensiplerine aykırıdır. Terör kullandığın zaman suçsuz insanların da kanı dökülüyor. Terörle hiçbir yere ulaşmak mümkün değil, hiçbir problemin çözülmesi mümkün değil” diyerek 320 bin Kırım Tatarını Kırım’a yerleştirdi.
Dini inanış olarak Müslüman, Sünni ve Hanefi mezhebine bağlı olan Kırım Tatarları üzerinde Rusya yeni oyunlar denemektedir. İşgalle birlikte Kırım Tatarlarını ikna edemeyen Putin, ‘Kırım Tatarlarını İslami Terörle suçlama’ yöntemini seçmiştir. Kırım’da Rus, Ukraynalı ve diğer milletlerden yaşayan halklarla hiçbir sorun yaşamayan Kırım Tatarları 18 Mayıs 1944’de sürgünde bıraktıkları evlere SSCB tarafından yerleştirilen Ruslara “Bizim evimizi siz zorla almadınız. Sizi Bizim evlerimize Rus rejimi yerleştirdi” hoş görüsünü göstermişlerdir.
25 Şubatta Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesi ile birlikte Kırım Tatar halkı üzerindeki baskı arttırırken faili meçhul olaylar artmaktadır. Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu’nun Kırım’a dönmek istemesi üzerine onu karşılamaya giden binlerce Tatara para ve hapis cezası verilmeye başlanmıştır. Kırım’da her gün insan hakkı ihlalleri artmaktadır.
Kırım Tatarlarına uygulanan baskı ve şiddetin sebebi Kırım’ı terk etmelerini istenmektedir. Kırım Tatarları “Biz vatanımızı terk etmeyeceğiz. Ölürsek vatanımızda öleceğiz” demektedirler.
Kırım Tatar Milli Meclisi ve Kırım Tatar halkına karşı uygulanan bu zalimce zulüm; başta Türkiye’de yaşayan Kırım Tatar halkına, devlet yöneticilerine ve sivil toplum örgütlerine iyi anlatılmalıdır.
Tabansız bir hareketin başarıya ulaşma şansı yoktur. Bu konuda en güzel örnek Liderimiz Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu’dur. O bilge kişinin SSCB zamanındaki örgütlenmesi örnek alınmalıdır. Hiç kimsenin burnu kanamadan 320 bin kişiyi Kırım’a yerleştirme marifetini göstermiştir. Konya STK’larının Kırım davasına verdiği destek örnek alınarak bütün Türkiye’de harekete geçilmelidir. Kırım Tatarlarının Rus’la güreşi daha uzun süre devam edeceği tahmin edilmektedir.
Cengiz Dağcı’nın sözleriyle yazımı noktalıyorum.
“Güçlü Olacaksın! Karşı Koyacaksın! Dayanacaksın! Ölmeyeceksin..
Elli yıl
Yüz yıl
Yüz elli yıl!”
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1627
Yer
Yerel
İstanbul
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
#kirim
  
#tatar
  
Açıklama
http://rasyonelhaber.com/yeni/yazilar/kirim-tatarlarinin-rus-la-guresi_9063.html
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Kırım Tatarları
adlı kullanıcının
diğer haberleri
Eğitim, Fen ve Edebiyat Fak. Mez. Vergi Müfet
Yıldırım Ercan
1976 izleme
Ülkemizde Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Ba
İslam Hukuku
1658 izleme
Tosyada Kutlu Doğum Haftası Kapsamında Kitap
Kastamonu Hayranları
1920 izleme
Ateisti Kim Yarattı?..
Yıldırım Ercan
1954 izleme
Ateist i Kim Yarattı
Turan Enli
1716 izleme
İnönü Üniversitesinde Başbuğ Türkeş Konferans
Ali Duman
2119 izleme
Piliç Felsefesi
Turan Enli
1770 izleme
Ali Ağaoğlunun Laz Rover'ı
Trabzon Sevdalıları
1768 izleme
Ekonomi Ama Krizden Kurtuldular
Turan Enli
1458 izleme
Ali Ağaoğlu 59 Yaş Gününe Bir Sürprizle Girdi
Trabzon Sevdalıları
1936 izleme
Biz Dönme-Yiz Şimdiden Söyleyelimde:)/Fıkra
Turan Enli
1590 izleme
Böbrek Taşına Limon Tedavisi
Antalya Hayranları
2177 izleme
Levitasyonun Sırrı
Turan Enli
1800 izleme
Günkurusu Kataraktı Önlüyor
Malatya Portalı
1719 izleme
Hamile Kadın Ve Küçük Kız
Turan Enli
2082 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber739/kirim-tatarlarinin-rusla-guresi
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap