Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Aa'nın Yılın Fotoğrafı Oylaması Sonuçlandı, Kardeşe Elveda
Haber Ekle
770
770
4294
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
1.1.2015
0 Yorum
1733
okuma
Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları Yarışması"nın sonuçları açıklandı.
AA'nın, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın farklı coğrafyalarından, haber ve yaşam kategorilerinde, toplam 22 kareye yer verdiği yarışmasında, 35 bin oy kullanıldı.
Aralık ayı boyunca devam eden oylamada, haber kategorisinde Filistin'den Ali Hasan'ın çektiği "Kardeşe Elveda" başlıklı fotoğraf birinci olurken, yaşam kategorisinde ise Özkan Bilgin'in "Altın Sarısı Yolculuk" isimli fotoğrafı birinci oldu.
Haber kategorisinde birinci olan "Kardeşe elveda" başlıklı fotoğrafta, Filistinli 9 yaşındaki Ansam'ın, Cebaliye Mülteci Kampı'ndaki evinin bahçesinde bayram sabahı oynarken, bir İsrail tankından ateşlenen top mermisinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden küçük kardeşi Sameh Junaid'in cenazesine son bakışı yer alıyor.
Yaşam kategorisinde ise birinci olan Özkan Bilgin'in "Altın Sarısı Yolculuk" başlıklı fotoğrafta, Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Kıyıdüzü köyünde koyunların yaylaya yolculuğu görülüyor.
-Doğum günü hediyesi oldu
Özkan Bilgin, çektiği fotoğrafın oylamada yer alması ve oy kullananların da beğenmesinin gurur verici olduğunu belirterek, “Yeni yılın ilk saatlerinde hem de doğum günümde fotoğrafımın birinci seçildiğini öğrenmekten büyük mutluluk duydum. Fotoğrafı her ne kadar ben çekmiş olsam da en büyük pay, yıllardır çalıştığım kurum olan Anadolu Ajansı'na aittir. Bizlere her türlü imkanı sunarak habercilik yapmamıza olanak sağlayan kurumumuzun yöneticilerine ve verdikleri oylarla fotoğrafımın birinci seçilmesini sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Kıyıdüzü köyündeki yaylacıların zorlu yaşamına ilişkin çektiği fotoğrafa ilişkin bilgi de veren Bilgin, ''Konuyu en iyi şekilde anlatmak için temmuz ayının son günlerinde ilimizdeki fotoğraf sanatçılarıyla bölgeye gittim. Gün içinde yaylacıların yoğun ve zorlu çalışmalarını takip ederek konuyu en iyi anlatacak fotoğrafın gün batımı saatlerinde oluşan kızıllıkla çekilebileceğini düşündüm ve fotoğraf çalışmalarımı sürdürdüm” diye konuştu.
Bilgin, süt sağımı yapılan koyunların, çobanlar eşliğinde dönüş yoluna geçtiğinde oluşan tozun, gün batımının sarılığıyla buluşmasının güzel bir görüntü oluşturduğuna işaret ederek, “Ben de gerekli ayarlama ve pozlamaları yaptıktan sonra 'Altın Sarısı Yolculuk' fotoğrafını çektim” dedi.
Muhabir: Fatih Yorgancı
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1733
Yer
Yerel
Ankara
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
#yılın
  
#fotoğrafı
  
#kardeşe
  
#elveda
  
Açıklama
http://www.aa.com.tr/tr/manset/443898--aanin-quot-yilin-fotografi-quot-oylamasi-sonuclandi
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Ankara Hayranları
adlı kullanıcının
diğer haberleri
Özlem Gök…Srebrenitsa Katliamı’nı Kınadı
Magazin Medyası
6656 izleme
Gönül Doğan ve İşte Kadın ve İşte Sanatçı ve
Gönül Doğan
2717 izleme
Gönül Doğan İddialı Geliyor
Gönül Doğan
4666 izleme
Pompeiopolis Kazıları Başladı
Kastamonu Hayranları
2124 izleme
Sultangazi’de Ramazan Bereketi
Eşref Küçükateş
3251 izleme
Rize'de Yapılan Off-Road Yarışları Nefes Kest
Rize Sevdalıları
2197 izleme
GOP Belediyesi’nden Gönül Sohbetleri
Eşref Küçükateş
3236 izleme
Merhum Nedim Cansu Hakkın Rahmetine kavuşmuşt
Tarik Celep
1940 izleme
12. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları Başla
Sakarya Hayranları
2014 izleme
Sivas'ta hububat alım sezonu açıldı
Sivas Platformu
2591 izleme
Kastamonu Mahmut Bey Camii
Kastamonu Hayranları
2639 izleme
Suşehri'nde mesire alanlarında iftar
Sivas Platformu
2238 izleme
Kadir Gecesi’nde Sakalı Şerif coşkusu
Kayseri Portalı
2271 izleme
Bursa'da ''Domates Biber Şeftali Yılı'' ilan
Bursa Hayranları
2142 izleme
Koyun İhalesinde Heyecanlı Bekleyiş
İbrahim Balcıoğlu
1786 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber770/aanin-yilin-fotografi-oylamasi-sonuclandi-kardese-elveda
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap