Horasanlı Köyü yurdumuzun yedi coğrafi bölgesinden biri olan Ege Bölgesinin Asıl Ege Bölümünde Denizli ilinin Tavas ilçesine bağlıdır.Denizli ve Tavas ilçesinin güneydoğusunda 28°-30° Doğu meridyenleri ile 36°-38° Kuzey paralelleri arasında Denizli’ye 73 km, Tavas’a 25 km uzaklıkta yer almaktadır.

İKLİM: Horasanlı köyü Ege bölgesinin Ege bölümünde yer aldığı için Akdeniz iklimi görülmesi gerekirken; iklim tipi olarak Akdeniz iklimi ile Karasal iklim arasında bir iklim özelliği gösterir.Bunun nedeni Horasanlı köyünün yükseltisinin fazla olmasıdır(1050m).Yükselti fazla olduğu için nem oranının azalmasına bağlı olarak karasallık etkisi daha da artmaktadır.

Kuruluşu :
Horasanlı köyünün ilk olarak ÖRENARASI mevkisinde kurulmuştur.Burada M.Ö Persler, Romalılar ve Bizanslılar döneminde bir yerleşim yerinin olduğu fakat meydana gelen çok şiddetli bir deprem sonucunda yıkıldığı ve toprak altında kaldığı söylenmektedir.1071 Malazgirt Savaşı’ndan sonra Erzurum’un Horasan ilçesinden gelen bir Türkmen boyunun köyün şimdiki bulunduğu yere yerleştikleri bilinmektedir.1300’lü yıllarda burada yaşayan Türkmen boyu ilk olarak Tavaslıoğulları Beyliğine bağlı olarak yaşadı.Daha sonra sırasıyla Germiyanoğulları, Karamanoğulları ve son olarak Osmanlı İmparatorluğunun hakimiyeti altına girmiştir. Köy Horasanlı adını da Erzurum’un HORASAN ilçesinden almaktadır.Fakat günümüzden yaklaşık 1950 yıllarına kadar köyünün ovasının çok verimli olmasından dolayı köyün adı BEREKETLİ idi.Fakat bu yıldan itibaren köyün adı Horasanlı olarak değiştirilmiştir.Köyde şu anda 350-400 hane bulunmaktadır.

Horasanlı Köyü bir tarım köyü olduğu için köyde tarım başlıca ekonomik faaliyet olarak göze çarpmaktadır. 2003 verilerine göre köyün 43777 dekarlık yüzölçümünün yaklaşık 12807 dekarı tarım alanıdır.Fakat köyde tarım topraklarının miras yoluyla parçalanması köyden kente göçün artmasına neden olmaktadır.

Horasanlı köyünde ticarethane olarak 3 bakkal dükkanı, 4 kahvehane, 1 tost dükkanı, 1 berber ve bir de oto tamirhanesi bulunmaktadır.Tarım konusunda da belirttiğimiz gibi köyde en önemli ekonomik faaliyet tarımdır.Bu nedenle ticarette tarım ürünleri ilk sırayı alır.