Yeşiltepe köyü, Düzce ilinin Kaynaşlı ilçesine bağlı bir köydür. Yeşiltepe Köyü, büyük bir kısmı Ordu'nun Ulubey ilçesinden XX. yüzyılın başlarından 1970'lere kadar göçmüş insanlar tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmaktadır.Köy genişlemesinde Deliosmanoğulları sülalesinin büyük payı vardır. Daha önce köy ormanlık bir alan iken, sonraları aile aile göçler nedeniyle köy genişlemiş ve Karadeniz mesken yerleşmeleri özelliğinde yapılanmıştır. Hatta eskiden ormanlık alanın kesilerek yerleşime açılmasından dolayı köye açma köy de denilmektedir.
Köy adını, etrafının yeşillik hatta ormanlık bir alanda kurulu olmasından dolayı almıştır. Eskiden Dipsizgöl Köyü´ne bağlı olan Yeşiltepe Köyü daha sonra köy statüsünü almıştır. XX. yüzyıl başlarından itibaren Ordu ilinin Ulubey ilçesinden göç eden aileler bu köyü oluşturmuştur.Ulubey topraklarındaki yerleşmeyi geliştirenler Danişmendliler ol­muştur. Malazgirt Zaferi'nden sonra Anadolu'da kurulan ilk Türk Dev­letleri Saltuk'lar, Mengüç'ler ve Danişmend'lerdir.
Anadolu'nun fethinden sonra da önemli rol oynayan Da­nişmendliler, 1071-1178 tarihleri arasında Sivas, Tokat, Amasya, Er­zincan, Kayseri, Malatya çevrelerinde yerleşerek Danişmendli Bey-liği'ni kuran bir Türkmen hanedanıdır. Niksar, bu beyliğin ilk yerleşme yeri ve merkeziydi. Beyliğin kurucusu Emîr Gazi Danişmend Taylı Bey'di.Ulubey bölgesi, XIV. yüzyılın ortalarından itibaren Hacı Emir Oğulları Beyliği'nin idaresine geçmiştir. Hacı Emir Oğulları, XIV. yüzyılın ilk yarısında, Mesudiye civarında, Bayram oğlu Hacı Emir adında bir Bey tarafından kurulan yerli bir Beyliktir. Bayram Bey, bu yöreye yerleşen Oğuz Türklerinin Çepni Boyundandı.Osmanlı zamanında ilçenin en kalabalık köyü Kızılin köyüdür. Tamamı müslüman Türklerdir. Ulubeyin ve ordunun tamamı Türkdür.