Günbaşı Köyü'nün 1980'den önceki adı "Bakraz"'dır. Köyün ismi değiştirilmiş ve Günbaşı ismini almıştır. Köyün bilinen tarihi Bizans Dönemi'ne dayanmakta olup, 1326 yılında Osmanlı Sultanı Orhan Gazi tarafından Osmanlı topraklarına katılmıştır.

Kesin tarihi bilinmemekle birlikte köyün eski Cuma Camii'nin ilk olarak Orhan Gazi tarafından askeri kışla olarak yapıldığı daha sonra bu yapının bölgedeki köylerde ikamet eden insanların topluca Cuma Namazı kılmaları amacıyla camiye çevrildiği söylenmektedir. Bu cami hakkında bir efsanede söylenmektedir. Anlatıldığına göre, cami ilk önce köy dışında olan Çamdere Mevkiine yapılacaktır. İnşaat malzemeleri buraya taşınır. Sabahleyin köylüler cami inşaatına başlamak için oraya gittiklerinde malzemelerin şu anki caminin bulunduğu yere gece taşındığını farkederler. Bu olay birkaç defa vuku bulur. Bu durumla baş edemeyen köylüler camiyi şu anki bulunduğu yere yaparlar. Bu olay nesilden nesile anlatılır. Caminin bulunduğu yerde birde evliya mezarının bulunduğu ve birilerine göründüğü anlatılır, ama cami haziresindeki mezarlıkta belirgin bir türbe yoktur.

Osmanlılar'dan önce bölgenin Bizanslı Tekfurların yönetimi altında olduğu sanilmakta olup, zaman zaman ekili arazilerden ve köy etrafındaki arazilerden bu döneme ait boş tuğla mezarlar çıkmaktadır. Mezarların boş çıkması bu bölgede yaşayan o zamanki halkın fakir köylülere ait olduklarını gösteriyor.

Ayrıca Osmanlı Dönemi'nde kullanılan Bağdat Yolu, şu anki Günbaşı köyünden geçmektedir.