NARLI ÇERKEZLER
Eski Narlı Köyü, Pazarcık'ın batısında olup, ilçeye uzaklığı 17 km'dir
Doğuda Aksu Çayı ve Nefsi Doğanlı Köyü, Dehliz Köyü; kuzeyde Davutlar, Söğütlü ve Demirciler köyleri, kuzeybatısında Karahasanlar Köyü ile Haydarhöyük Mezrası, güneyde Narlı Kasabası bulunmaktadır. Köyün batısından Gaziantep-Kahramanmaraş, doğusundan ise Adıyaman-Malatya-Pazarcık karayolu geçmektedir. Ayrıca güneyinden Narlı -Malatya, Narlı-Gaziantep demiryolu geçmektedir.
Etrafı hafif yükseltilerle çevrili olan köy, batıya doğru uzanan ovalık ve tarıma elverişli bir arazi üzerine kurulmuştur.
Köyün geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. 320 nüfuslu köyün tarıma elverişli 5000 dönüme yakın arazisi vardır. Bunun büyük bir kısmı sulak arazidir.
Genellikle pamuk, şeker pancarı, mısır,ayçiçeği, buğday, arpa, soya fasulyesi ve sebze köy halkının başlıca yetiştirdiği ürünlerdir. Köyde büyükbaş hayvancılık da yapılmaktadır.
Köyün yaşlılarından alınan bilgilere göre; Eski Narlı Köyü kurucuları İsa Ümit, Musa Ümit, Kavas Ahmet, Abdurrahim Ümit, Hatice Hatun, Selamet Gerek ve Ahmet Kızıltav adlı kişiler Çerkez soyludur. Bu insanlar mahiyetlerindeki yakınlarıyla birlikte Kafkasya'dan göç ederek buraya yerleşmişler. Kısa zamanda çevreden köye bazı göçler olmuş ve köy 300 hanelik bir yerleşim birimi haline gelmiştir. Bu insanların Kafkasya'dan buraya nasıl geldikleri, hangi yılda geldikleri kesin olarak bilinmemektedir. 300 haneli bu köy (Eski Narlı Köyü - adının ne zaman verildiği belli değil.) öldürücü ve salgın bir hastalık sonucu nüfus azalmasına maruz kalmıştır. Hemen hemen köy nüfusunun dörtte üçü telef olmuştur. Halk korkuya ve paniğe kapılarak yeni yurtları (Eski Narlı Köyü'nden) göç etmeye başlamış ve böylece nüfus daha da azalmıştır. Salgından sonra Ahmet Kızıltay, Has Polat Kadir, Zengin Mahmut, Bisila Ahmet ve adlarını sayamadığımız bazı insanlar köyde yaşamaya devam etmişlerdir. O insanlardan bugüne Eski Narlı Köyü 320 nüfuslu ve 50 haneli bir yerleşim birimi olarak varlığını sürdürmektedir. Köy halkının bir kısmı da kendilerine daha iyi yaşama imkanları sağlamak amacıyla Mersin, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep illerine göç etmişlerdir.