Yüksekliği 700 m civarında oldukça engebelidir. Camidüzü denilmesine rağmen çok düz değildir. Batı tarafı; baraj, bir tarafı Serindere, Örnekköy; Kuzeyi Çataldere, doğusu Kartepe ile sınırlıdır. İklimi hoş, yazın havadar bir yerdir. Merkeze uzaklığı 20 kilometredir.

Tarihi:
İlk yerleşimcileri Ermenilerdir. Bunlara “Laz Ermenileri” denirdi. Bunların Doğukaradeniz tarafından göç ederek buraya yerleşmiş olduklarını sanıyorum. Onlar; kışın burada oturur, yazın Menekşe Yaylasına çıkarlardı.

Ermeniler zamanında köy 40 hane olduğu rivayet edilirse de daha fazla olduğunu sanıyorum. Bir kiliseleri vardı. Ancak; bu kilisenin nerde olduğu bilinmemektedir. Bu sebeple, bu köye daha sonraları “Kilise düzü” denilmiştir. Diğer bir deyişle, bu köyün eski ismi Kilisedüzü’dür. Sonradan “Yasak” ismini almıştır. Sebebi ise, azınlıkların buradan göç etmesi sonucu, hazineye intikal eden taşınmazların işgalden korunması amacıyla bir ara buraya yerleşmenin yasak edilmesidir. Ermenilerin gitmesinden sonra, bu köye ilk gelen kalaycı Mehmet KANDEMİR’dir. Mehmet KANDEMİR, önce Kazandereye yerleşmiş; daha sonra Ermeniler zamanında buraya kap kalaylamak amacıyla gelmiş ve yerleşmiştir. Daha sonraları Mehmet MALÇOK, damadı Bilal KÖSEOĞLU’dur. Önceleri Yuvacığın bir mahallesi olan köy, 1954 yılında köy statüsüne kavuşmuş ve ismi de “Camidüzü” olmuştur. Bu köy halkı, Güneysu Setoz; Büyükköy, Kambaz, Pilihoz, Gürgen ve Çinyozludır

İlk defa 1967 yılında bu köyde ilkokul açılmış, 1973 yılında ise okul yaptırılmıştır. Halen 10’u kız 8’i erkek olmak üzere, 18 öğrenci mevcut olup taşımalı eğitim yapılmaktadır. İlk araba yolu 1972 yılında; elektrik ise 1982 yılında gelmiş ve aynı yıl Ahmet ALTINAY’ın evinde televizyon seyredilmiştir. Hafız Bilal KÖSEOĞLU köyde talebe okutmuştur. Eski camisi 2005–2007 de yenilenmiştir.

Buğday ve mısır tarımı yapılan köyde 967 hektar arazi, 90 büyük, 30 küçük hayvan mevcudu olduğu bildirmiştir. Köyün tek değirmeni Atlama gölünün üstündeki değirmendir. Köyde; Ali MALÇOK marangoz, Muharrem BOSTAN’ın küçük bir bakkal dükkânı vardır. Ahmet Aslan KAYA eskiden demircilik yapardı. Asiye Hala (KÖSEOĞLU) da geleneksel köy ebesiydi. Bu köyün suyu eskiden çok kıttı. Yeni köy muhtarları gayretli çalışma yaparak; içme suyunu çoğaltmıştır.