Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Niyet Hedefe İlk Adımdır
Yazı Yaz
2067
2
Felsefe
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
25.12.2015
0 yorum
1401
okuma
Bir rivayet ; adaleti ile meşhur bir hükümdar; atına binip arazide dolaşırken, sıcaktan hararet basmış ve boğazı kurumuş. Su ihtiyacını giderecek ve kendisine ferahlık verecek bir şeyler yeme, içme ihtiyacı duymuş. Etrafına bakınırken, bir nar bahçesi görmüş.
Atını o yana doğru sürüp, bahçede çalışan delikanlıya selam vererek; “Bana bir nar ikram eder misin?” diye sormuş. Delikanlı; “Hayhay, memnuniyetle” cevabını vermiş. Biraz sonra, elinde güzel bir narla hükümdarın yanına gelmiş. hükümdar, narı ortadan ikiye bölüp, bir yarısını yemeye başlamış. Bir yandan da; “Oh! Ne güzel nar!” diye mırıldanmış. Derken, gözü nar bahçesine doğru kaymış. Farkında olmadan; önce ağaçları, sonra dalları, daha sonra narları saymış. Arkasından, takdir duygularına haset kaygıları karışmış. İçinden; “Keşke bu nar bahçesi benim olsaydı. Acaba sahibi kimdir ve nasıl elde edilir?” diye düşünmeye başlamış.
Bu sırada, narın bir yarısı bitmiş, sıra öteki yarısına gelmiş. Fakat, anlaşılmaz bir biçimde, tadı değişmiş ve alabildiğine kötüleşmiş. , hayretler içinde; “Evlat, bu ne iştir? Narın bir yarısı çok güzeldi, öteki yarısı bozuk çıktı” demiş. Delikanlı, bilgece bir gülümseyişle; “Efendim, hükümdarın niyeti değişince, narın tadı da değişti” cevabını vermiş.
Niyet, hedefe ilk adımdır.
İyi ya da kötü ama hedefi gözüne kestirmektir. Ruh ve bedenen gücünü toplayıp odaklanmaktır. Ama niyetin gücü sadece başlangıç ile sınırlı değildir.Sonuca ulaşma sürecinde ihtiyaç duyacağımız her türlü enerji ve motivasyonun temel hazırlığı ve sürekliliği için gereklidir.
Ve hayata dair tadın kaynağıdır niyet.
Neye niyet etmişseniz onunla ödüllendirilirsiniz.
İyi ya da kötü …
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1401
Yer
Felsefe
25.12.2015
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
#niyet
  
#hedef
  
Kaynak
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Mustafa Celep
adlı kullanıcının
diğer yazıları
Okyanus Yürekli Dostlar
Mustafa Celep
1133 okuma
Gökkuşağı Tek Renk Olsa Harika Olurmuydu
Brain.dll Not Found
1331 okuma
Güç Sahibi Olmanın 48 Kuralı
Brain.dll Not Found
1111 okuma
Hayatta İmkansız Diye Bir Şey Yoktur
Siyah Giyinen Adam
1038 okuma
Saygı Sevginin Ana Unsurudur
Mustafa Celep
1128 okuma
Sevgi Tüm Korkuları Yener
Cumhur Ceylan
1237 okuma
Stres Yönetimi
Cumhur Ceylan
1072 okuma
Aşk İçin Yanmak İstersen
Mustafa Celep
1136 okuma
Öğrendim Ki
Mustafa Celep
1192 okuma
Her Tercih Bir Vazgeçiştir
Cumhur Ceylan
1363 okuma
Hayat Seçtiklerimizdir
Siyah Giyinen Adam
1138 okuma
Arthur Schopenhauer'in Kadınlar Hakkındaki Dü
Tarık Tatar
2817 okuma
Bilgeye Sorular
Mustafa Celep
1215 okuma
Bütün Dualarımı Kabul Etmediği İçin Allaha Şü
Mustafa Celep
1035 okuma
Tıkanıp Kaldığında Hayat...
Siyah Giyinen Adam
1153 okuma
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Yazıyı Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Yazi2067/niyet-hedefe-ilk-adimdir
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Yazı içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap