Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Tetris, beyin gücünü artırıyor
Yazı Yaz
308
41
Makale
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
18.2.2012
0 yorum
1712
okuma
Artık klasikleşen bilgisayar oyunu Tetris'in, beyin gücünü artırabildiği bildirildi.
Yapılan araştırmada, günümüzdeki karmaşık bilgisayar oyunlarına kıyasla çok basit kalan Tetris, düzenli olarak oynanırsa beyindeki gri maddeyi geliştirebiliyor ve düşünme gücünü artırıyor. Daily Telegraph'taki habere göre, ABD'deki Zihin Araştırma Merkezi bilim adamları, onlu yaşlardaki kızlar üzerinde yaptıkları testlerde, deneklerden üç ay boyunda günde yarım saat Tetris oynamalarını istediler.
Bunun ardından beyinde yapılan tarama testlerinde, deneklerin beyinlerinin hareket, eleştirel düşünce, mantık kurma, dil ve işlemlemeyle ilgili bölümünde "yapısal değişiklikler" olduğu görüldü. BMC Research Notes adlı dergide yayımlanan araştırmayı yapan bilim adamları, Tetris oynamanın "zihin randımanını" artırdığını düşündüklerini söylediler.
Dr. Rex Jung, son 5 yıldaki beyin araştırmalarının en şaşırtıcı yanlarından birinin pratik yapmanın beynin motor bölgelerindeki gri maddeyi büyüttüğünün görülmesi olduğunu söyledi. Jung, zihinsel pratik yapmanın, gri maddedeki büyümenin işareti olan kortikal yoğunluğu artırıp artırmadığını görmek için Tetris'le ilgili araştırmayı yaptıklarını belirtti.
Araştırmayı kaleme alanlardan Dr. Richard Haier de, "Tetris oynayan ve oynamayan kızların beyinlerindeki kortikal yoğunluktaki farkı görmek bizi çok heyecanlandırdı" dedi. Daha fazla gri madde, beynin belli bölümlerinin karmaşık görevleri yerine getirmek için çok çalışmak zorunda kalmaması anlamına geliyor. Tetris, Rus bilgisayar programcısı Alexey Pajitnov tarafından 1984'te geliştirilmiş ve dünyanın en popüler bilgisayar oyunlarından biri olmuştu.
(Kaynak: AA)
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1712
Yer
Makale
18.2.2012
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Kaynak
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Ekrem Şensu
adlı kullanıcının
diğer yazıları
Necip Fazıl Ölmeden Önce Adeta Ölümü Hissetmi
Kahraman Maraşlılar
1555 okuma
İlk Modern Ordumuzda Askerlik Süresi 12 Yıldı
Aytekin Takar
1874 okuma
Vefa Onur'lu İnsanların Meziyetidir.
Engin Duran
1613 okuma
İskilipli Atıf Hoca
Eyyüp Azlal
2004 okuma
Enformasyon Ve Dezenformasyon
Ali Duman
1836 okuma
Doçentlik Yeterlilikleri Ve Kriterleri
Ali Duman
2351 okuma
Sokağa İnmeyen Yüzde 50'Nin Bildirisi
Aytekin Takar
1513 okuma
Eylemcilere Müge Anlı'dan Gelen 31 Şok Soru
The Coolie
2019 okuma
Ikinci Kisi
Figen Yılmaz
1700 okuma
Daha Ne İstiyorlar?
Süleyman Ayçiçek
1588 okuma
Osmanlı’da Sıbyan Mektepleri Ve Recâî Mehmed
Eyyüp Azlal
1679 okuma
Bir Şehirleşme Manifestosu…
İbrahim Balcıoğlu
2662 okuma
Kitap Değerlendirmesi: Arslan Bulut "Vatan Ha
Ali Duman
1426 okuma
Allah’In Sevdiği Hasletler
Hamit Güveli
2460 okuma
An İtibariyle Çağrılıyoruz Kutlu Yolculuğa
Eyyüp Azlal
1771 okuma
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Yazıyı Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Yazi308/Tetris,-beyin-gucunu-artiriyor
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Yazı içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap