Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Doç. Dr. Erdem: "Tıbbın Insan Sağlığına Zararlıolduğuna Kanaat Getirdiği Her Şey Haramdır"
Haber Ekle
561
561
4608
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
19.5.2013
0 Yorum
1627
okuma
Fırat Üniversitesi (FÜ) İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Erdem, "Tıbbın insan sağlığına zararlı olduğuna kanaat getirdiği şeylerin tamamı haramdır" dedi.
Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, GDO'lu (genetiği değiştirilmiş organizma) ürünlerin faydalı veya zararlı olduğu hakkında alanı dolayısıyla bir fikir beyan edemeyeceğini söyledi.
İslam hukuku açısından insanlığın geleceğini tehlikeye atan her ürünü desteklemenin caiz olmayacağını belirten Erdem, yeryüzündeki tarım alanlarının dünya nüfusunun on katını besleyecek potansiyele sahip olduğunu ancak insanların kendi elleriyle dünyayı kirlettikleri gibi artık gıdalara da el attığını ifade etti.
Kur'an-ı Kerim'de bu konuda insanlığa yol gösteren ayetler olduğunu aktaran ve Bakara Suresi'ndeki "Kendi elinizle kendinizi tehlikeye atmayınız" ayetinin çok kapsamlı olduğuna dikkati çeken Erdem, "Ayet, tehlikeli olan her şeyi kapsamaktadır. Yani bu ayet kapsamında düşünüldüğünde, tıbbın insan sağlığına zararlı olduğuna kanaat getirdiği her şey haramdır" dedi.
Nisa Suresi 119. ayette, Allah'ın yarattığı varlıkların mahiyetinin değiştirilmesinin yasak olduğunun belirtildiğinin altını çizen Erdem, şunları kaydetti:
"Kur'an-ı Kerim'de, şeytanın insanlara verdiği tahribatlardan biri de kulların Allah'ın yarattığı mahlukatın mahiyetini değiştirmeleri şeklinde aktarılıyor. Dolayısıyla bir zaruret olmadıkça Allah'ın yarattığı varlıkların mahiyetini değiştirmek doğru bulunmuyor. Prensipte böyle bir değişikliği yapabilmek için kesinlikle bu çalışmaların insanlığın faydasına olması gerekiyor. Eğer bu ürünler, uzun vadede kanserojen etki yapıyorsa, sıkça iddia edildiği gibi kısırlaştırıcı özelliği varsa veya ot obur hayvanları et obur, et obur hayvanları ot obur hayvan yapacak şekilde birtakım yemler vererek onların yapıları değiştiriliyorsa, beslenme rejimlerinde değişiklik oluşuyor ve zincirleme yoluyla insan sağlığına olumsuz etki ediyorsa bunların haram olduğu söylenebilir."
Erdem, her Müslümanın kendisini yakından ilgilendiren hususlarla ilgili İslam'ın helallerini ve haramlarını tespit etmek gibi bir yükümlülüğünün bulunduğunu sözlerine ekledi.
Muhabir: İsmail Şen / Emrah Gökmen
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1627
Yer
Yerel
Elazığ
3
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Açıklama
http://yurthaber.mynet.com/detay/elazig-haberleri/fu-ilahiyat-fakultesi-islam-hukuku-anabilim-dali-baskani-doc-dr-erdem-tibbin-insan-sagligina-zararliolduguna-kanaat-getirdigi-her-sey-haramdir/831680
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
İslam Hukuku
adlı kullanıcının
diğer haberleri
İsmail ERDEM Suşehrinde
Tarık Celep
2029 izleme
Vefat
Recai Ayyılmaz
2196 izleme
Vefat
Recai Ayyılmaz
1791 izleme
Kayacık Köyünde HES Rahatsızlığı
Mustafa Kayış
1851 izleme
1918 katliamı
Arif Bors
1794 izleme
Vefat ve taziye
Mahmut Balcı
1949 izleme
Bekaretini Kaybedince Kalbi Durdu
Ezgi Kara
1860 izleme
Selçuk Çebi Araklı'nın Gururu Bir Dünya Şampi
Tuba Özyurt
1529 izleme
Malzeme Güvenlik Bilgi Formu
Dilek Aşan
1783 izleme
Bir daha yargılayın beni!
Tuncay Aksoy
1495 izleme
Kuzulara Annelik Yapıyor
Sivas Platformu
1645 izleme
Rize'de Bir İlginçlik Daha
Rize Sevdalıları
1750 izleme
Cep telefonuyla hareket eden araç yaptı
Mootol Türkiye
2089 izleme
İstanbul'u İzmir'e yaklaştıran imza
İstanbul Platformu
1744 izleme
11 il büyükşehir oluyor
Mootol Türkiye
1543 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber561/doc-dr-erdem-tibbin-insan-sagligina-zararliolduguna-kanaat-getirdigi-her-sey-haramdir
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap