Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Altı Aylık Ömrün Kalsa Ne Yaparsın?
Yazı Yaz
1159
4909
Yaşamın İçinden
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
10.10.2014
0 yorum
1453
okuma
Altı aylık ömrün kalsa ne yaparsın?
Bu soruyu defalarca oturup düşündüm. Aslında harika bir soru. Hayatı öylesine boş yaşıyoruz ki sanki hiç bitmeyecek gibi.
Başkaları hastalanabilir ama biz asla, başkaları ölebilir ama biz asla. Ölümün bazen çok yakınımızda olduğunu fark ederiz ama tehlike geçtikten sonra hemen unuturuz.
Sanırız ki elimizde bitmek tükenmek bilmeyecek kadar çok zaman dilimi var. Nasıl olsa isteklerimizi yapacak zamanımız olacaktır.
Oysaki o bitişin ne zaman olacağını hiç birimiz bilemeyiz. Belki yarın, belki bu gece. Ama yarın öleceğiz diye kendimizi bırakmak için değil aksine çok fazla hayata sarılmak için yazıyorum bunları. Planlarımızı hiç ölmeyecekmişiz gibi yapıp ama hiç vaktimiz yok gibi de uygulamak için acele etmeliyiz.
Düşünün bir kere 6 aylık ömrünüzün kaldığını, ne yaparsınız? Bu dünyadan gitmeden önce neler yapmak isterdiniz? Onları neden yapmıyorsunuz?
Filmin adı ŞİMDİ YA DA ASLA. Filmin yönetmeni Rod Reiner. Oyuncular ise; Jack Nicholson ve Morgan Freeman. Filmde 6 aylık ömrü kalmış iki insanın yaşamları anlatılıyor.
Filmin başında hüzün vardı. Ama ölmeden önce yaşamaya karar verdikleri zaman eğlence başladı. Çok mutlu oldular. Hastalıklarını tamamen unuttular.
Kendilerini hayatın akışına ve keyiflerine bıraktılar.
Filmin en can alıcı yanı şu;
Carter Chambers’ın (Morgan Freeman) üniversite birinci sınıftaki felsefe hocası, uzun yıllar önce onlardan bir “Şimdi ya da Asla” listesi hazırlamasını istemiş.
Bu listeye ölmeden önce yapmak, görmek, deneyimlemek istedikleri her şeyi yazın demiş. Oysa Carter, kişisel rüya ve planlarını belirlemeye çalışırken, araya hayatın gerçekleri girmiş. Evlilik, aile, sayısız sorumluluk derken, 46 yılını araba tamirciliği yaparak geçiren Carter, “Şimdi ya da Asla” listesini hiç unutmamış.
Milyarder işadamı Edward Cole (Jack Nicholson) ise, böyle bir liste görmemiştir hiç. Hayatı para kazanmak ve bir imparatorluk kurmakla geçmiştir.
Bu iki insanın yolu bir hastane odasında birleşir. İkisinin de yaşamda çok az zamanları kalmıştır. Onlar el ele verip geri kalan hayatlarını keyif içinde yapmadıklarını yaparak geçirmeye karar verirler. Hiç değilse bir tanesi hastalığı yener. Hayatta böyle bir şans varsa bunu denemeye değmez mi hiç?
Kendinize ŞİMDİ YA DA ASLA listesi yapmanızı öneririm. Aklınıza ne gelirse yazın. İstediği kadar uçuk olsun mutlaka yazın. Belki bir gün gerçekleştirirsiniz.
"UNUTMA; BUGÜN GERİYE KALAN HAYATININ İLK GÜNÜ" GOETHE
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1453
Yer
Yaşamın İçinden
10.10.2014
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Kaynak
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Mustafa Ünver
adlı kullanıcının
diğer yazıları
O Zamanlar Çok Güzeldi
The Coolie
1249 okuma
Hep Şeyi Düşünmüşümdür
Jale S
1373 okuma
Mutluluk Ulaşılması Gereken Yer Değil, Gidile
Tekin Gün
1406 okuma
Yine Gece Oldu
Jale S
1360 okuma
İlişkide Tehlike Çanları
Tarık Tatar
1360 okuma
Babalar Hakkında Ender Yazılardan Biri
Sait Üzüm
1265 okuma
Gelecek Ona Bugünden Hazırlık Yapanlara Aitti
Cumhur Ceylan
1453 okuma
İlgi Denen Şey
The Coolie
1424 okuma
İnsanı İnsan Yapan Ağızdan Çıkan Sözdür
Cumhur Ceylan
1448 okuma
Erkeğin Ayna İle İlişkisi
The Coolie
1510 okuma
Evlenmek İsteyen Kızlara Tavsiyeler
Tarık Tatar
1511 okuma
Trip Atamayan Sevgili
Tarık Tatar
1252 okuma
Özür Dilerim. Size Bir Şey Sorabilir Miyim?
The Coolie
1242 okuma
Sevgilinin Doğum Gününü Unutmak
Tarık Tatar
1371 okuma
Yalnızlık: Tercih Mi Zorunluluk Mu?
The Coolie
1558 okuma
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Yazıyı Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Yazi1159/alti-aylik-omrun-kalsa-ne-yaparsin
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Yazı içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap