Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Giderken Götürenler
Yazı Yaz
1290
18
Yaşamın İçinden
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
29.1.2015
0 yorum
1332
okuma
Hayatınızdan çıkarken sizi siz yapanları; degerlerinizi, gerçeklerinizi, sıkı sıkıya tutunduğunuz, uzun zamanda inşa ettiğiniz kalenizi, heplerinizi veya hiçlerinizi; kendi yanına alarak yolunuza eskisi gibi devam etmenizi engelleyen insanlardır bunlar. Erkin Baba'nın dediği gibi körolası çöpçülerde kalan birikintileri süpürür. İlk zamanlar kalanlarla acının zevkine ulaşırsın. Garip bir şekilde mazoşist duygular hoşunuza gider. Sizde kalanlarla kendine işkence çektirirsin. Nasıl bir duygudur ki insanların çoğu aşk ile acıyı ayna anda yaşamak isterler. Ya o zaman mutluluğun hakkı kalmıyor mu? Sonra aradığın anda kapsama alanı dışında olur tabi. Sen en güzel zamanda mutluluğu aramazssan "ey yavrum eyy müstahak sana bunlar" demez mi arkandan. Sanki tabağında kalan yemeğin hatrı gibi. Aslında gelirken de getirmemiş olanlar en tehlikelileridir. Diğerleri getirdiklerinin yanında ufak tefek yankesicilikle araklasalarda birşeyleri, bunlar sizdekileri toparlayıp gözünüzün yaşına bakmadan çuvalı yüklenip karışırlar kayıplara... Merak etmeyin bunu yapan sizlerden başka bir şey değildir. Aslında gidenin götürdükleri zaten geçici süreliğine indirime giren sizin duygularınızdır. Yani sen onu nereye koyarsan o orada duruyor. Sakın verdiklerinizi geri istemeyin. İnanın insanoğlu sütü çiğ içmiştir bununla hala sizin ondan kalanlarla acı çektiğine mutlu olur. Boşverin siz yine sütü kaynatın ve üfleyerek için.
Çok çalışmak
NewYork'ta bir yayınevinde redaktor olarak çalışan 51 yasındaki George Turklebaum, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş... Peki bu olayın diğer milyonlarca kalp kriziyle ölümden farkı nedir derseniz: 23 kişiyle bir arada çalıştığı açık ofiste, adamın kalp krizinden gittiği tam 5 gün sonra birisinin yanına gidip 'iyi misin?' diye sormasıyla fark edilmiş.. Patronu, şirkette 30 yıldır çalışan George'un sabah ofise en erken gelip akşam en geç çıkan eleman olduğunu, etrafındakilerle konuşmadan bütün gün sadece işiyle ilgilendiğini söylemiş.. Bu nedenle de, her zamanki gibi masasında bir yazı okuduğu sırada kalbi durarak öldüğünde kimsenin dikkatini çekmemiş.. Bu olaydan çıkarmamız gereken ders: Kendinizi paralarcasına çalışmayın.. kimse farketmiyor :)
Mezar
Temel uzun zamandır görmediği arkadaşı Cemal'le İstanbul'da karşılaşır:
-Uşak nasilsun pakayum?
-İyiyum...
-Çocuklarun nasuldur?
-Onlar da çok iyidur...
-Ha karin nasuldur?
Temel böyle sorunca Cemal'in birden yüzü değişir... Temel arkadaşının karısının geçen yıl öldüğünü hatırlayıp hemen şöyle der:
-Yani aynı mezarda mi yatayii?
Lütfi Albayrak
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1332
Yer
Yaşamın İçinden
29.1.2015
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
#giderken
  
#götürenler
  
Kaynak
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
The Coolie
adlı kullanıcının
diğer yazıları
Having Erasmus Internship In The United Kingd
Hacı Mehmet Boyraz
1515 okuma
Neden Böyle Olduk?
Siyah Giyinen Adam
1421 okuma
Film Gibi
The Coolie
1369 okuma
Özgüveninizi Artıracak 10 İpucu
Cumhur Ceylan
1382 okuma
İnsanları Okumak Sizi Harika Yapar
Cumhur Ceylan
1311 okuma
Gerçekler Beden Dilinde Gizli
Cumhur Ceylan
1297 okuma
Sen Ne Halde Olursan Ol, İstekten Vazgeçme
Siyah Giyinen Adam
1572 okuma
Zaman Akıp Gidiyor Avuçlarımdan, Tutamıyorum
The Coolie
1496 okuma
Altı Aylık Ömrün Kalsa Ne Yaparsın?
Mustafa Ünver
1516 okuma
Özür Dilerim. Size Bir Şey Sorabilir Miyim?
The Coolie
1287 okuma
Erkeğin Ayna İle İlişkisi
The Coolie
1551 okuma
Zor Olana Talip Olmak
Myname isno
1521 okuma
Gelecek Ona Bugünden Hazırlık Yapanlara Aitti
Cumhur Ceylan
1519 okuma
Mutluluk Ulaşılması Gereken Yer Değil, Gidile
Tekin Gün
1455 okuma
O Zamanlar Çok Güzeldi
The Coolie
1293 okuma
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Yazıyı Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Yazi1290/giderken-goturenler
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Yazı içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap