Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Sosyal Medyanın Büyüklüğü
Yazı Yaz
1450
2
Bilim -Teknoloji
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
6.7.2015
0 yorum
1346
okuma
Merhaba dostlar;
Bilindiği üzre her yıl 170 milyon kişinin üye olduğu Facebook'un aktif kullanıcı sayısı 1 milyar 250 milyona ulaşmış durumda. Yani, dünyadaki her 6 kişiden biri Facebook kullanıyor.
Sosyal medya uzmanları, Facebook’un yeni sosyal paylaşım siteleri ve uygulamalar nedeniyle giderek artan bir rekabetle karşı karşıya kaldığına dikkat çekiyor.
Özellikle Facebook'un genç kullanıcıları kaybetmeye başlaması büyük bir sorun olarak görülüyor. Facebook ise bu duruma engel olmak için sürekli yeni uygulamalarla beğeni kazanmaya çalışsada nafile, zira alternatifler de boş durmuyor sürekli yeniliklerle ön plana çıkmaya çalışıyorlar... ve tabi hiçbirşey ilelebet sürecek de değildir.
Asıl konumuz olan sosyal medyanın büyüklüğüne gelecek olursak;
Sosyal paylaşım ağları internet kullanımının büyük bir kısmını oluşturmaktadır,
Bu gerçek elbetteki ıvır zıvır işlerle iştigal insanların aksine, şirketlerin iştahlarını kabartmakla kalmamış, direkt olarak sosyal ağlarda kendilerine yer edinmişlerdir, çünkü gerçek zamanlı takip şirketlerin durumlarının düzenlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Son kullanıcı değerlendirmeleri kişisel bir açıklama olduğundan şirketler tarafından önemlidir, çünkü sosyal medya’nın gücünün büyüklüğünü gören birçok şirket, marka bu sayede haklarında çıkan şikayet ve yazılara göre kendilerine çeki düzen veriyorlar.
Sosyal medyanın marka etkisi konusunda da enteresan araştırmalar yapılıyor örn;
comScore tarafından yapılan bir araştırmada Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya sitelerinde yer alan , insanları arkadaş listesine ekleyen, yani bir şekilde sosyal medya yatırımı yapan markaların Google aramalarını artırdığı ve bu aramalardan sitelerine gelen kişi sayısının ise ciddi düzeyde olduğu sonucuna varılmış. Bu sonuç'lada anlaşılıyorki performans ve talepleri artırmaktadır.
Bunu farkeden google ise ki en sevdiğim yönlerinden biridir sürekli kendini yeniliyor ve bakın neler yapıyor ; Google yeni projesinde Twitter, Facebook gibi üst düzey sosyal ağlar için anlık takip sağlayacak bir sistem oluşturuyor.
Bu sayede artık sosyal ağlar üzerinde yapılacak olan tüm etkinlikler, profil değişiklikleri, yazılar ve aklınıza gelebilecek tüm aktiviteler Google tarafından anlık olarak alınacak. Bu nedenlede birçok firma çok daha kısa bir sürede kullanıcılar ile iletişime geçebilecek.
Bu durum tabi özgürlüğüde bir nebze kısıtlayacak çünkü herşey capcanlı herkesin gözü önünde cereyan ediyor olacak..
Peki Türkler olarak biz neler yapıyoruz, dünayda internette vakit geçirme konusunda ikinciliği aldığımız işlerle iştigaliz... evet çok kullanıyoruz ama ne maksatla geri dönüşümler içinmi ? Ha evet arakadaş listelerini kabartmak feedler yazmak video paylaşmak lak lak felanlar etmekden öte ne var ?
Hangi şirket hangi internet alanında başarılı bir grafik çizmiş diye düşünüyorum...
1998 den beri internet ten para kazanan süperler var ki şu an akıl hayal almayacak düzeydedirler bizlerde iyi düzeylere gelebiliriz yeterki amacına uygun kullanalım interneti.. yani; tanıtım için firma iletişimleri için, ürünlerimiz için v.s. Tıpkı yapanlar gibi...
boş yere dememişler boş adamların boş zamanları olur diye...
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1346
Yer
Bilim -Teknoloji
6.7.2015
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
#sosyal
  
#medya
  
Kaynak
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Mustafa Celep
adlı kullanıcının
diğer yazıları
İnternet'in Dünü Ve Bugünü
Seo Hizmetleri
1446 okuma
Sevgilinizi Facebook’tan Silin
Seo Hizmetleri
1246 okuma
İnternet Sosyal Medya İçin Kullanılıyor
Seo Hizmetleri
1091 okuma
Android İçin 8 Güvenlik Önlemi
Seo Hizmetleri
1100 okuma
Sosyal Medyanın Büyüklüğü
Mustafa Celep
1346 okuma
Aşırı Bilgi Yüklenmesi Ve Bununla Başa Çıkman
Seo Hizmetleri
1240 okuma
Uzay ?
Mustafa Akar
1569 okuma
Güvenli Alışveriş İçin Dikkat Edilmesi Gereke
Seo Hizmetleri
1105 okuma
Nedir Bu Algoritma?
Seo Hizmetleri
1257 okuma
Letterport !
Ömer Selim Subaşı
1213 okuma
Renklerle Algı Yönetilebilir Mi?
Cumhur Ceylan
1158 okuma
Türksat 4A Uydu Ayarları Nasıl Yapılır?
Ömer Selim Subaşı
1239 okuma
Abd, Almanya Ve İngiltere Türkiye'yi Dinliyor
Cumhur Ceylan
1207 okuma
Silikon Vadisi Yöneticilerinin Çocukları
Seo Hizmetleri
1284 okuma
Pardus 2013 Resmi Olarak Tanıtıldı
Seo Hizmetleri
2468 okuma
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Yazıyı Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Yazi1450/sosyal-medyanin-buyuklugu
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Yazı içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap