Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Kuruluşunun 100. Yılında İmam Hatip Liseleri Sempozyumu
Haber Ekle
552
552
4608
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
14.5.2013
0 Yorum
2036
okuma
Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı’dan devraldığı ilköğretimden üniversiteye kadar modern okul yapılanmasını sürdürürken, bir yandan medreseleri kapatmış, bir yandan da çeşitli düzeylerde kesintilerle olsun bu sistem içerisinde İslâm dini eğitimine devam etmiştir. Türkiye’nin din tedrisatında ortaya koyduğu model, yeni Cumhuriyet’in din politikaları, toplumsal dinamikler, iç ve dış siyasetin etki alanında şekillenerek bugüne gelmiştir. Bu model, bir yandan modern eğitim sistemleri içerisinde din eğitimini kuşatan sorun alanları ile malul iken, öte yandan Müslüman dünyanın da dikkatini çekecek şekilde birtakım potansiyeller taşımaktadır.
İmam-Hatip Liseleri, Türkiye’nin din eğitimi tecrübesinin en önemli kurumlarından biridir. Osmanlı döneminde Medresetü’l Eimme ismiyle başlayıp Cumhuriyet Türkiye’sinde evrilerek devam eden bu eğitim, 100. yılına girdiği 2013 yılında kendi tarihçesindeki dönüm noktalarından birini yaşamaktadır. Türkiye’de eğitim kademelerinin 4+4+4 olarak yeniden düzenlendiği süreçte İmam-Hatip Liselerinin eğitim sistemimiz içindeki yeri güçlenmiştir. Aynı zamanda bu yeni dönemde İmam Hatip Liseleri konusunda beklentiler oluşmuş ve bu okullara uluslararası ilgi artmıştır.
“Kuruluşunun 100. Yılında İmam Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumu”nda tarihi misyonu, etkileri, sorunları ve potansiyelleriyle İmam-Hatip tecrübesinin değerlendirilmesi hedeflenmektedir. Bu sempozyum, Değerler Eğitimi Merkezi tarafından 6-7 Aralık 2003’te düzenlenen “İmam-Hatip Liselerinde Eğitim ve Öğretim” ulusal sempozyumunun bir devamı niteliğindedir. İHL’lerin öğretim programları ve eğitimin niteliği konularının öncelendiği adı geçen sempozyumun üzerinden 10 yıl geçmiş, güncel gelişmelerle birlikte bu okulların daha geniş ve uluslararası düzeyde yeniden değerlendirilmesi ihtiyacı belirmiştir.
“Kuruluşunun 100. Yılında İmam-Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumu” İlim Yayma Cemiyeti, Önder, İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ortak projesi ve Değerler Eğitimi Merkezi’nin akademik organizasyonuyla düzenlenmektedir.
Yüz yıllık “İmam Hatip” birikiminin geniş kapsamlı bir konu alanı içerisinde ele alınacağı sempozyumda aşağıdaki konulara ilaveten yeni konuların önerilmesi de mümkündür.
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
2036
Yer
Yerel
İstanbul
1
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Açıklama
http://www.ihlsempozyumu.com/
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
İslam Hukuku
adlı kullanıcının
diğer haberleri
Kadırga Mahalle Şenlikleri
Hayri Genç
2312 izleme
Sanatçı Aydın Aydın düğüne renk kattı
Aydın Aydın
2822 izleme
TRT 6'da validen Kürtçe şov
Aydın Aydın
2436 izleme
Köyüne olan hasretini dizelere döktü
Yunus Seven
2288 izleme
Akıllı Tahta Kampanyası Kaçmaz
Karahan Hunoglu
2023 izleme
İznik'in Ayasofya'sı belgesel oluyor
Tekin Gün
1960 izleme
Kenan Sofuoğlu Kaza Yaptı
Sakarya Hayranları
2131 izleme
Hayri Genç - Siverekliler Derneği
Hayri Genç
2885 izleme
İstanbul’da Bir İlk Gerçekleşti
Hayri Genç
3362 izleme
İstanbul da yaşayan Sivereklilerden giysi yar
Hayri Genç
2043 izleme
İSTANBUL Surların sırları?
Tekin Gün
2667 izleme
iznik ayasofya
Tekin Gün
2471 izleme
Halk Oyunları Ekibimiz Ahmet Ataman'nın Yemeğ
Hayri Genç
2841 izleme
Bursa tarihi belgeselde canlanıyor.
Tekin Gün
2975 izleme
Yeni Anayasadan Beklentilerim
İbrahim Balcıoğlu
2005 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber552/kurulusunun-100-yilinda-imam-hatip-liseleri-sempozyumu
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap