Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Türkçe Olimpiyatları Heyecanı Sivasta 3. Kez Yaşanacak
Haber Ekle
567
567
97
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
21.5.2013
0 Yorum
2024
okuma
7 Haziran’da Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi Bahçesi’nde yapılacak etkinlikler merakla beklenmeye başladı. 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Sivas etkinliği 7 Haziran’da yapılacak. 35 ülkeden 70 öğrenci söyleyeceği Türkçe şarkı ve türkülerle Sivaslıları coşturacak.
Türkçe Olimpiyatları Heyet Başkanı Ahmet Korkmaz, Türkçe Olimpiyatı Sivas etkinliği için geri sayımın başladığını ve vakit yaklaştıkça olimpiyat heyecanının doruk seviyesine çıktığını söyledi. Bu yıl 140 ülkeden 2 bin civarında öğrencinin Türkçe olimpiyatları için ülkemize geleceğini söyleyen Korkmaz, şöyle devam etti: "Olimpiyatlar kapsamında ülke genelinde 55 şehirde 99 farklı etkinlik düzenlenecek. Geçen yıl Sivas’a 80 kişilik ekip gelmişti. 2 gün misafir etmiştik kendilerini. Bu yıl biraz daha yoğun bir program olacak. Bu sene 7 Haziran’da gelecekler. Akşamda sahne alacaklar. 35 ülkeden 70 öğrenci ve 10 da öğretmen gelecek. 19 farklı branşta öğrenciler hünerlerini sergileyecek. Sivas’a gelen ekip arasında şiir, şarkı, türkü dalında dereceye giren öğrenciler Sivas’ta sahne alacaklar."
Sivas’ta etkinliklerin 2 yıldır 4 Eylül Stadı’nda yapıldığını, bu yıl ise Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde yapılacağını kaydeden Ahmet Korkmaz, "Burada yapılmasının nedeni de Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın tavsiyeleriyle oldu. Stadın çimlerinin ısıtma sisteminin zarar görmemesi ve daha fazla katılım olması bu coşkuya ortak olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.
Öğrencilerin 4-5 ay önceden ülkelerinde yapılan yarışmalar sonrası Türkiye’ye gelerek etkinliklere katıldığını söyleyen Heyet Başkanı Korkmaz, "Sivaslılar’da 7 Haziran’ı ve özlemle bekliyor. Öğrencilerin söyleyeceği Türkçe şarklıları dinlemeyi bekliyor. Tüm Sivaslıları 7 Haziran akşamı Kongre Müzesi bahçesindeki şölene bekliyoruz. Hazırlıklar öncesi Valilik, Belediye ve Cumhuriyet Üniversite’nin katkıları oldu. Onlara teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
2024
Yer
Yerel
Sivas
1
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Açıklama
http://www.haber58.com/sivasi-turkce-olimpiyatlari-heyecani-sardi.htm
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Sivas Platformu
adlı kullanıcının
diğer haberleri
Mustafa Ceceli Ayşe
Jock Amca
1685 izleme
Mustafa Ceceli Leyla Şarkı Sözleri
Jock Amca
1583 izleme
Mustafa Ceceli Zincirimi Kırdı Aşk Full Dinle
Jock Amca
1619 izleme
Selim Gülgören Kıyamet
Jock Amca
1788 izleme
Emre Kaya Aşk Diye Soludum
Jock Amca
1415 izleme
Beyşehir Gölü'nde Eskimo Usulü Balık Avı
Konya Hayranları
1536 izleme
Sezen Aksu Biraz Pop Biraz Sezen
Jock Amca
1352 izleme
Cansu Feat Berkay Deligül Şarkı Sözleri
Jock Amca
1674 izleme
Emre Aydın Sen Beni Unutamazsın Şarkı Sözleri
Jock Amca
1506 izleme
Bedelli Askerlik Kredisi
Sevcan Çelik
1525 izleme
Dünyada Akan Bütün Gözyaşları Aynı Renktedir
İbrahim Balcıoğlu
1471 izleme
Mustafa Ceceli Aşk Adına
Jock Amca
1431 izleme
15 Temmuz Nöbetleri Devam Ediyor
İbrahim Balcıoğlu
1342 izleme
Ayşe Hatun Önal Sirenler Şarkı Sözleri
Jock Amca
1437 izleme
Demet Akalın Hayalet Şarkı Sözleri
Jock Amca
1883 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber567/turkce-olimpiyatlari-heyecani-sivasta-3-kez-yasanacak
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap