Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Bursa'da ''Domates Biber Şeftali Yılı'' ilan edildi
Haber Ekle
435
435
4120
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
12.6.2012
0 Yorum
2141
okuma
Bursa'da, 2012 yılının ''Domates Biber Şeftali Yılı'' ilan edildiği bildirildi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa'da 2012 yılının ''Domates Biber Şeftali Yılı'' ilan edilmesi dolayısıyla Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) toplantı salonunda değerlendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantının başkanlığını yapan Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, 2008 yılından bu yana her yıl Bursa'nın karakteristik bir tarım ürününü ele alarak yıl içerisinde belirlenen ürünle ilgili Bursa Valiliği'nin himayesinde etkinlikler yürüttüklerini kaydederek, bu kapsamda yapılan etkinlik ve uygulamalarla ilgili bilgi verdi.
Toplantıda daha sonra kamu kurum, üniversite ve sivil toplum örgütü temsilcileri, belirlenen ürünlerle ilgili durum tespitinde bulundu, üretim, depolama ve pazarlama sürecinde yaşanan sıkıntılar için çözüm önerilerini paylaştı.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda, domates, biber ve şeftalide markalaşmanın temini, sağlıklı ve sürdürülebilir ürün arzı ve üretimde rekabetin sağlanabilmesi amacıyla yıl içerisinde yapılabilecek etkinliklerle yol haritasının belirlenebilmesi için ''domates-biber'' ve ''şeftali'' grupları olmak üzere iki çalışma grubu oluşturulması, bu grupların sekretaryasının da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Gürsel Günay'ın gözetiminde sürdürülmesi karara bağlandı.
Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Demirkıran, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Dr. Salih Çalı, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nabi Alper Kumral, TMMOB Bursa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Ali Çelik, Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Sabri Akçalar, S.S. Bursa Bölgesi Tarımsal Kooperatifler Birliği Başkanı Erdoğan Yıldız ve Gürsu Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Lütfü İhsan Okumuş katıldı.
Bursa'da 2008 ''zeytin'', 2009 ''kestane'', 2010 ''siyah incir'' ve 2011 ''armut'' yılı ilan edilmişti.
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
2141
Yer
Yerel
Bursa
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Açıklama
http://www.bursahakimiyet.com.tr/haber/ekonomi/bursada-domates-biber-seftali-yili-ilan-edildi/7097.html
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Bursa Hayranları
adlı kullanıcının
diğer haberleri
İrem Derici Tektaş
Jock Amca
1753 izleme
Şahin Pirdal’A Doğum Günü Sürprizi
İbrahim Balcıoğlu
3892 izleme
Ucuz Minecraft Premium
Jock Amca
1768 izleme
Berkay Ey Aşk
Jock Amca
1791 izleme
Kuzgun Derneği Gençlere Emanet
İbrahim Balcıoğlu
1541 izleme
Banu Parlak Yana Yana
Jock Amca
1751 izleme
Asus X556uq İnceleme
Jock Amca
1568 izleme
Serkan Kaya Merak Etme Sen
Jock Amca
1583 izleme
Domatesten 12,7 Milyar Liralık Katkı Sağlanab
İbrahim Balcıoğlu
1673 izleme
Özgün Gelmiyor Musun Sözleri
Jock Amca
1718 izleme
Kolpa Tasma Sarki Sozleri
Jock Amca
1665 izleme
Şanışer Gel
Jock Amca
1575 izleme
Fatma Turgut Yıllar Sonra
Jock Amca
1627 izleme
Ayşe Hatun Önal Olay
Jock Amca
1661 izleme
Ayşe Hatun Önal Dengesiz
Jock Amca
1449 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber435/Bursada-Domates-Biber-Seftali-Yili-ilan-edildi
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap