Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Sınav stresi kızların kalbine zarar
Yazı Yaz
400
552
Sağlık
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
23.4.2012
0 yorum
1678
okuma
Son yıllarda ilköğretim öğrencileri arasında görülen kalp krizinden ölümler, riskin çocukluk çağına kadar indiğini gösteriyor.
Pamukkale ÜniversitesiHalk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan bir grup bilim insanı, ilköğretim öğrencilerinin depresyon, anksiyete ve stres durumunu araştırdı. Araştırmaya 2010-2011 yılları arasında Denizli’de bulunan ilköğretim okullarında eğitim alan toplam 721 öğrenci katıldı. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin oluşturduğu gruba yönelik anket uygulandı. Yapılan değerlendirmeye göre öğrencilerin yüzde 18,3’ünde depresyon, yüzde 25,5’inde anksiyete ve yüzde 20,7’sinde stres bozukluğu saptandı. Bu verilere göre öğrencilerin yüzde 65’inin ya aşırı stres ya anksiyete ya da depresyonla karşı karşıya olduğu sonucu çıktı. Kız öğrenciler her 3 durumda da erkeklere fark attı.
HER ORGANA ZARAR VERİR
Araştırmada okullarda ruh sağlığı hizmetlerinin planlanmasında özellikle cinsiyete özgü farklılıkların göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı. Araştırma ekibinden Doç. Dr. Ahmet Ergin, sonuçların bu denli yüksek olmasının Seviye Belirleme Sınavı’yla yakından ilişkili olduğunu söyledi. Pediatrik Uzmanı Prof. Dr. Serap Uysal ise “Stresher şeyi yapar. Bu yetişkinlerde olduğu gibi çocuk ve gençler için de geçerli. Çünkü stres insanın her organına zarar verebilecek bir durum. Önemli olan stresin yoğunluğu. Ne kadar yoğun ve uzun süreli stres, o kadar fazla risk demektir. Özellikle yorgunlukla birleşerek etkisini gösterebilir” dedi.
KADINLAR ERKEKLERİ GEÇTİ
Kalp ve damar hastalıkları artık sadece erkek hastalığı değil, kadın ve çocukların da hastalığı oldu” diyen Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, artıştaki en önemli sebeplerden birinin stres olduğunu söyledi. Yıldırımakın, son araştırmaların, kalp ve damar hastalıkları sebebiyle ölen kadınların erkeklerden fazla olduğunu ortaya koyduğunu dile getirdi. Yıldırımakın, “Kalpten ölümlerin ilköğretime kadar inmesi, yaşamımızda stresin artmasından kaynaklanıyor” dedi.
Samsun’da yaşayan 17 yaşındaki Damla Orhan, Yükseköğretime Geçiş Sınavı‘na gireceği sabah aşırı stres nedeniyle kalp krizi geçirip hayatını kaybetmişti.
HABER: Nesrullah SONAY/ BUGÜN GAZETESİ
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
1678
Yer
Sağlık
23.4.2012
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Kaynak
http://saglik.bugun.com.tr/sinav-stresi-kizlarin-kalbine-zarar-189851-haberi.aspx
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Yunus Seven
adlı kullanıcının
diğer yazıları
İdrar Yolları Enfeksiyonu
Cuneyt Kocyigit
1554 okuma
İnsan Piskolojisi 21.04.214 Bilim Dergisinde
Cuneyt Kocyigit
1073 okuma
Patates Yemek Şişmanlatmaz
Sağlık Rehberi
1360 okuma
Keçi Boynuzu Kalsiyum Deposu
Sağlık Rehberi
1253 okuma
Karın Ağrısına Sıcak İyi Gelmez
Sağlık Rehberi
1568 okuma
Tüm Detaylarıyla Omega 3
Sağlık Rehberi
1277 okuma
Trafikte Hayat Kurtaran Teknikler
Sağlık Rehberi
1320 okuma
Basit Unutkanlıkları Önemseyin
Sağlık Rehberi
1311 okuma
Olumsuz İnsanlarla Başetmenin 7 Yolu
Sağlık Rehberi
1140 okuma
Eklemleri Ağrıtan 8 Neden
Sağlık Rehberi
1334 okuma
Beyin Gücünü Artıracak Yöntemler
Sağlık Rehberi
1516 okuma
İşte Tok Tutan Çorbalar
Sağlık Rehberi
1547 okuma
Hafızanızı Güçlendirmek İçin 8 Adım
Sağlık Rehberi
1171 okuma
Stresle Başa Çıkmanın 12 Yolu
Sağlık Rehberi
1301 okuma
Mutluluğun El Kitabı
Mustafa Celep
1252 okuma
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Yazıyı Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Yazi400/Sinav-stresi-kizlarin-kalbine-zarar
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Yazı içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap