Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
St. Hilarion Kalesi Belgeseli : Yönetmen Tekin Gün
Yazı Yaz
2365
3953
Makale
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
3.3.2020
0 yorum
662
okuma
Saint Hilarion Kalesi
St. Hilarion Kalesi Beşparmak dağlarının Kuzey eteklerinde inşa edilmiş bir yapı olup, kalenin burçlarından Girne şehrinin büyüleyici manzarasına kuşbakışı bakabilirsiniz. Girne'ye yaklaşık 10 km uzaklıkta yer alan St. Hilarion Kalesi, ulaşım açısından biraz zor bir yola sahiptir. 700 metre yükseklikte yer alan kaleye 480 basamak tırmanarak erişilebilmektedir.
Kalenin Batı kısmında Karaman ve Lapta köyleri, ufukta ise Korcamit Burnu yer almaktadır. Zeytin ağaçlarından sınırları olan tarlalar ve bu dağların yamaçlarından Akdeniz'in muhteşem maviliğe sahip sularına kadar uzanan bir alanda yer alan ve herkesin gözüne ilk olarak çarpan St. Hilarion Kalesi, serin bir rüzgara sahiptir. İkiz bir burun üzerine yapılmış olan Kalenin adına 1191 yılında ilk olarak rastlanmış olup, kalede oturan Filistinli St. Hilarion'ı ziyarete gelen misafirlerin çoğalması nedeni Kale manastıra dönüştürülmüştür ve ismini de bahsettiğimiz bu kişiden almıştır. Günümüzde Kalede eski manastır zamanına ait olan bazı kalıntılara da rastlamak mümkündür.1993 yılında Belgesel yönetmeni Tekin Gün Adayı ziyaretinde geniş ve kapsamlı yüzey araştırmalarının ardından St. Hilarion Kalesi belgeselini
yapılmıştır.
Kıbrıs yarımadasını ve burada yer alan kalelerin bir dönem Arslan Yürekli Richard kontrol etmiş ve 1191 yılında St. Hilarion Kalesini, Guy de Lusignan'a vermiştir.
St. Hilarion Kalesinin komutan odası ise, 140 yıl savaşsız bir şekilde geçmiş ve yenilikler yapılarak Lüzinyanlı asillerin dinlenmeleri için kullanılmıştır. Kalenin tekrar savaş ile karşılaşması 1373 senesinde olmuştur ve Antakya Prensi John, burada Cenevizlilere karşı olarak savaşmıştır. Daha sonrasında 1489 yılında Kıbrıs adasına gelen Venedikliler nedeni ile kale eski önem ve değerini yitirmiştir.
St. Hilarion Kalesi, 3 ayrı bölümden meydana gelmekte olup, kalenin en üst kısmında, üzerinde yer aldığı tepenin iki uca sahip olması nedeni ile İkizler olarak anılmakta ve bilinmektedir. Orta giriş kısmında Lüzinyan kapısı olup, bu bölümde açılıp kapanabilme özelliği olan bir köprü bulunmaktadır. Bu köprünün sağında, kubbesi olmayan bir kilise bulunmaktadır. En alt kısımda ise; askerler, atlar ve diğer tüm malzemelerin yer aldığı bölümler bulunmaktadır. Doğu kesimde soylular, Batı kesimde ise gündelik odalar yer almaktadır.
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
662
Yer
Makale
3.3.2020
0
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
#
  
Kaynak
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
Tekin Gün
adlı kullanıcının
diğer yazıları
Büyük Savaş
Son Osmanlı
1345 okuma
Duvara Toslayacaklar
Son Osmanlı
1269 okuma
Komplo Teorisi
Son Osmanlı
1094 okuma
Baskı Merkezi
Oztasgrup Oztasgrup
1209 okuma
Asrın Zeynü'l Abidin'leri
Süleyman Çakır
1105 okuma
Baskı Merkezi
Oztasgrup Oztasgrup
1266 okuma
Zaman Ayarlı Operasyon
Son Osmanlı
1502 okuma
Büyük Zincir
Son Osmanlı
1327 okuma
Ergün Diler İşte Bombacılar
Son Osmanlı
1492 okuma
İdealoji.Com Nedir ?
Hulusi Altunyurt
1279 okuma
Ergün Diler Yürüyün!
Son Osmanlı
1387 okuma
Tablo!
Son Osmanlı
1744 okuma
Arkadaki Akıl
Son Osmanlı
1669 okuma
Aluminyum Truss Sistemleri
Gala Sahne
1157 okuma
Kim Bunlar!
Son Osmanlı
1988 okuma
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Yazıyı Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Yazi2365/st-hilarion-kalesi-belgeseli--yonetmen-tekin-gun
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Yazı içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap