Resimler
Videolar
Haberler
Yazılar
Replik Düplik
Kuruluşlar
Benim Dünyam
Kayıt Ol
Oturum Aç
Mecidiyeköy Mahmutbey Metro Hattı Projesinin İhalesi Yapılacak
Haber Ekle
659
659
3674
Yerel
Yorum Yaz
Yazdır
Tavsiye Et
Geri dön
24.7.2013
0 Yorum
2001
okuma
Mecidiyeköy-Mahmutbey arasını 26 dakikaya indirecek 17,5 kilometrelik metro projesinin ihalesi, 18 Eylül’de yapılacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, "her yere metro, her yerde metro" hedefiyle Avrupa yakasında büyük bir metro yatırımına daha başlanacak.
Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar'ı kapsayan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı, Depo-Bakım Sahası ve Depo Bağlantı Hatları İnşaat İşleri Yapım İşi uluslararası ihaleye çıktı.
Proje çalışmaları tamamlanan hattın inşaat ihalesi Kamu İhale Kurumu'nda ve Avrupa Birliği bülteninde yayınlandı. İhaleye yurt içi ve dışından birçok büyük inşaat firması ilgi göstermeye başladı.
Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar'ın trafik sorununa çözüm olacak metro, Mecidiyeköy'de Hacıosman-Yenikapı Metrosu'na entegre olarak başlayacak. Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe Alibeyköy bölgelerinden geçerek Karadeniz Mahallesi'nde mevcut Edirnekapı-Sultançiftliği Hattı'na entegre olacak proje, Tekstilkent ve Yüzyıl Mahallesi'nden geçerek Mahmutbey'de, geçen ay açılan Mahmutbey-Başakşehir Metrosu ile birleşecek.
Saatte 70 bin kişi taşınacak
İş ve yerleşim bakımından yoğun alanları tarayan hattın daha sonra Mecidiyeköy'den Kabataş'a uzatılması da planlanıyor. Yaklaşık 17,5 km uzunluğundaki Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı, saatte tek yönde 70 bin kişi taşıyacak. Tünellerin yanı sıra viyadüklerin de yer alacağı proje, delme, aç-kapa ve viyadük tipinde toplam 15 istasyondan oluşacak.
Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey istasyonlarının yer alacağı metro hattı tamamlandığında Mecidiyeköy'den Mahmutbey'e 26 dakikada ulaşılacak.
İstanbul'daki metro ağları tamamlandığında ise Mahmutbey-Sarıyer-Hacıosman 45 dakika, Mahmutbey-Yenikapı 39,5 dakika, Mahmutbey-Üsküdar Marmaray 48,5 dakika, Mahmutbey-Kadıköy Marmaray 52 dakika, Mahmutbey-Sabiha Gökçen Havalimanı Marmaray 95,5 dakika, Çağlayan-Gaziosmanpaşa 13 dakika, Mecidiyeköy-Alibeyköy 7,5 dakikaya inecek.
Mecidiyeköy-Mahmutbey arasındaki metro hattının ihalesi, 18 Eylül 2013 Çarşamba günü saat 11.00'da belediyenin Merter Ek Hizmet Binası İhale Salonu'nda yapılacak.
AA
Beğen
Beğenme
Tavsiye et
Rapor et
Yazdır
2001
Yer
Yerel
İstanbul
2
kişi beğendi
0
kişi beğenmedi
Etiket
---
Açıklama
http://gundem.bugun.com.tr/iste-guzergahi-haberi/730370
Yorum yapabilmek için
Üye Olun
veya
Giriş
yapın
İstanbul Platformu
adlı kullanıcının
diğer haberleri
Bir daha yargılayın beni!
Tuncay Aksoy
1781 izleme
Kuzulara Annelik Yapıyor
Sivas Platformu
1959 izleme
Rize'de Bir İlginçlik Daha
Rize Sevdalıları
2123 izleme
Cep telefonuyla hareket eden araç yaptı
Mootol Türkiye
2441 izleme
İstanbul'u İzmir'e yaklaştıran imza
İstanbul Platformu
2074 izleme
11 il büyükşehir oluyor
Mootol Türkiye
1868 izleme
Malzeme Güvenlik Bilgi Formu
Dilek Aşan
2087 izleme
Erzincan'da Korkutan Patlama
Mootol Türkiye
2366 izleme
Adıyaman Nemrut’u Malatya’ya kaptırdı
Adıyaman Portalı
3384 izleme
Tunceli kayak merkezini yeniliyor
Mootol Türkiye
2110 izleme
Ordu kumsallarında uranyum
Mootol Türkiye
2296 izleme
Karşıyakalılar Hayırda ve hayırla
Sivas Platformu
1860 izleme
Böyle soğuk gördünüzmü
Sivas Platformu
2056 izleme
Kaçkarlarda nefes kesen gösteri
Mootol Türkiye
2403 izleme
Dolmabahçe'de çay keyfi bitti
İstanbul Platformu
2332 izleme
Birşeyler yaz
Sadece Ben
Bağlantılarım
B.Bağlantıları
Herkes
Haberi Mootol duvarına paylaşmak için
üye ol
veya
giriş
yap
http://www.mootol.com/Haber659/mecidiyekoy-mahmutbey-metro-hatti-projesinin-ihalesi-yapilacak
Adınız :
Gidecek E-posta :
Gönder
Tanıdıklarını haberdar etmek için
üye ol
veya
giriş
yap
Adınız :
Rapor nedeni :
Rapor et
Haber içeriğini rapor etmek için
üye ol
veya
giriş
yap